25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Grad Pančevo zapošljava mlade iz siromašnih porodica

Grad Pančevo u saradnji sa nemačkom organizacijom „Help“ drugu godinu zaredom sprovodi program u okviru kojeg se zapošljavaju mladi iz siromašnih porodica. Jedan od njih je Zvezdan Vanevski iz Jabuke, kome je nakon devet meseci prakse, produžen ugovor na godinu dana.

Zvezdan Vaneski iz Jabuke samo je jedan od osmoro mladih koji je dobio šansu da se zaposli preko programa Grada Pančeva i organizacije „Help“. On je, pre skoro godinu dana, krenuo sa praksom u Vulkanizerskoj radionici „Danrast“ doo. Nakon isteka prakse, koja je trajala devet meseci, vlasnik firme je ovom mladom čoveku produžio ugovor na još godinu dana.

Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana sprovodi 11 mera zapošljavanja, od kojih se dve odnose na zapošljavanje mladih ljudi, Roma i žena. Ovaj program sprovodi se u saradnji sa nemačkom organizacijom „Help“. Ceo program iznosi šest miliona dinara, a grad učestvuje sa 10 procenata od ove sume.

Miloš Rastović, vlasnik firme „Danrast“ doo, zahvaljujući ovom projektu zaposlio je Zvezdana Vaneskog, koji se, kako kaže, pokazao kao dobar radnik. Obojica su od ovoga imali obostranu korist.

Vulkanizerska radionica  „Danrast“ doo, zahvaljujući tome što je zaposlila jednu osobu nakon isteka ovog programa, dobila je 290 hiljada dinara za kupovinu nephodne mašine. Ovaj podsticaj dobila su tri, od osam privatnih preduzetnika koja su primila mlade osobe u radni odnos. U okviru ove mere smanjenja siromaštva dodeljuje se i 19 grantova, u pojedinačnom iznosu od 300 do 350 hiljada dinara, u zavisnosti od posla.

Related posts

Presek zaraženih virusom Covid – 19 u Južnobanatskom okrugu

Aleksandra Miloševska

Božićna čestitka protonamesnika Slađana Tubića

Nikola Toadjer

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih zakazano za 19. Jun

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija