23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Novo zlato za Marka Milanovića

Na Vojvođanskom festivalu mladih šahista, koji je održan u Subotici, pobedio je mladi Pančevac Marko Milanović. On je osvojio ubedljivo prvo mesto u kategoriji dečaka do 12 godina pobedivši u svih devet partija.

Mladi Pančevac Marko Milanović pobedio je na Vojvođanskom festivalu mladih šahista koji je održan u Subotici od 26. do 30. decembra 2019. godine. Marko je pobedio u svih devet partija i osvojio ubedljivo prvo mesto u kategoriji dečaka do 12 godina. Kaze da je takmičenje bilo naporno jer je trajalo pet dana, a dnevno su se igrale po dve partije u trajanju od po četiri sata.

Markov mlađi brat Pavle podelio je treće mesto na turniru dečaka do 10 godina. Prema njegovim rečima šah je zavoleo uz brata, koji mu pruža veliku pomoć u pripremama za takmičenja.

Kako je Marko bio u prilici da učestvuje i na Evropskom prvenstvu, ali nije uspeo da osvoji medalju, to je cilj kome će težiti u 2020. godini, kao plasman na Svetsko.

Related posts

Vučić osudio napad na novinara Jovanovića

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se revakcinisao u Pukovcu

Mirjana Popović

Pančevci pobednici dolovačke Vinarijade

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija