20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

U Pasjanu osvanuli antisrpski grafiti, osuda Đurića

Vulgarne poruke mržnje koje su u Božićnoj noći ispisane na zidovima u srpskom selu Pasjanu, u Kosovskom Pomoravlju, onespokojile su Srbe na najveći hrišćanski praznik, kaže Marko Đurić.

U danu kada Srbi svojim susedima upućuju poruku mira, vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva, i to je surova slika stvarnosti na Kosovu i Metohiji.

Zahtevamo od Prištine i međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji da prestanu da okreću glavu od sve smelijih, bezobzirnijih i učestalijih ekstremističkih ispada u našoj južnoj pokrajini.

Srbi na Kosovu i Metohiji danas brane evropske i hrišćanske vrednosti, a međunarodna zajednica ima obavezu da pokaže odlučnost jer ekstremizam ne poznaje granice.

Srbi su dve decenije izloženi neobuzdanoj i nekažnjenoj mržnji, progonima i nasilju, i ukoliko Evropa, u ime sopstvenih vrednosti, ne bude spremna da im pruži zaštitu, biće to samo još jedna potvrda da je Srbiji danas više stalo do odbrane ljudskih vrednosti nego onima koji te vrednosti najglasnije proklamuju, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći na nekoliko lokacija u selu Pasjane, u opštini Parteš na Kosovu i Metohiji, uvređive antisrpske grafite.

Grafiti „UČK“ (OVK) i „Fuck-Srbija“ osvanuli su na nekoliko objekata u Pasjanu koje je, sa 2.000 Srba, najveće srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju, prenos Kosovo Onlajn.

 

Related posts

Obeležena Velika Gospojina – slava Grada Pančeva

Mica Milakov

Kfor zaustavio radove na putu kod Visokih Dečana

Jasmina Petkovic

Svečanom liturgijom i fijakerijadom Gaj obeležio slavu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija