30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Spirić u poseti porodici Dimitrijević u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je sa svojim saradnicima i direktorom Centra za socijalni rad Dejanom Đinovićem obišao socijalno-ugroženu porodicu Dimitrijević u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su tom prilikom a povodom Badnjeg dana i Božića uručili paket prehrambenih proizvoda.

Porodica Dimitrijević je korisnik Narodne kuhinje u Kosovskoj Mitrovici i broji četiri člana. Žive od penzije majčine penzije koja iznosi 10.000 dinara mesečno i niko nije zaposlen.

“Nema veće radosti kada Badnji dan obeležavamo sa onima kojima pažnja i ljubav treba da budu iskazani. Danas smo u domu porodice Dimitrijević koja se suočava sa velikim problemima a ono što je najvažnije je da je krov nad glavom obezbeđen i adaptiran nedavno kroz sredstva Kancelarije za Kosovo i Metohiju i serijal jedne emisije” rekao je Spirić.

Spirić dodaje da će najstariji brat, Budimir uskoro biti zaposlen u gradskom vodovodu.

“Dogovorili smo se da Budimir započne svoj posao u gradskom vodovodu, u privremenom poslu za početak, gde će pokazati svoje sposobnosti i rad” rekao je on.

“Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim predsedniku Spiriću za pomoć i dobrodošlicu” rekao je skromno Budimir.

Predsednik Privremenog organa je naglasio i problem Budimirove sestre, Milice Dimitrijević, koja već 35 godina ima problema sa izdavanjem ličnih dokumenata i apelovao na Ministarstvo spoljnih poslova  kako bi što pre rešili problem.

“Koristimo i priliku da apelujemo na Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije da izađe u susret ovoj porodici kako bi onda mogla da ostvari sva ona prava kao i socijalna davanja kao što nalaže Centar za socijalni rad i zakonski okviri. Ovakve stvari ne smemo da dozvolimo i kao lokalna samouprava borićemo se da Ministarstvo spoljnih poslova što pre reaguje kako bi Milica dobila svoja dokumenta. Ovih dana obilazimo opštinu i cilj je da nam kažete vaše probleme kako bi se na zajednički način svi uključili i rešili ih ” rekao je Spirić i poželeo srećne praznike porodici Dimitrijević.

Direktor Centra za socijalni Dejan Đinović je tokom posete, izrazio želju da porodica Dimitrijević što pre kompletira potrebnu dokumentaciju kako bi ušli u program socijalne žaštite.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Related posts

“Japanizam u Banatu” u Narodnom muzeju

Jasmina Petkovic

U Glogonju održani preventivni pregledi

Jasmina Petkovic

Borković osvojio nove bodove na legendarnoj stazi Spa Frankošamp

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija