29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić primio decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je 17 dece srpske nacionalnosti iz 10 mesta u Hrvatskoj, koja borave u jednodnevnoj poseti Beogradu, a povodom proslave Božića.

Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja kojima predsednik će u vili Mir uručiti paketiće.

Vučić je s njima razgovarao o svakodnevnim temama i pitao ih kako proslavljaju Božić kod kuće, šta im se najčešće nađe na trpezi za Badnji dan, pitao ih iz kojih gradova u Hrvatskoj dolaze, kako žive, da li znaju ćirilicu na šta su svi uglas odgovorili da znaju a on im poručio i da naše pismo i jezik moraju da čuvaju. Rekao im je i da su naš narod mnogo zadužili i Nikola Tesla i Milutin Milanković, ali i Novak Đoković koji je proslavio Srbiju. Pitao ih je i da li navijaju za Novaka, na šta su svi uglas i uz osmeh uzviknuli: “Daaaa!”

Pitao ih je i šta najviše vole da dobiju za Božić i otkrio da celokupna porodica Vučić ne mari za novogodišnje praznike nego da se svi tradicionalno okupljaju kod njegovih roditelja za Badnji dan.

foto: Tanjug Printscreen

Deca uzrasta od devet do 17 godina, đaci osnovnih i srednjih škola, večeras će se vratiti svojim kućama gde će proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika – rođenje Isusa Hrista.

foto: Tanjug Printscreen

Vučić će im uručiti i paketiće. Događaj je počeo u 10 sati u državnoj vili Mir.

Related posts

Vučić i Bocan-Harčenko: Konkretni dogovori i zajednički projekti

Nikoleta Dragaš

SANDRA BOŽIĆ: Đilas poručuje, Marinika crta, a kriminalci izvršavaju!

Mica Milakov

I RK Dinamo raspustio ekipu, iz kluba pozivaju sve da poštuju odluke i ostanu kod kuće

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija