18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Srbija Vesti

Mirović: Podrška stavu predsednika o zaštiti srpskih prava u Crnoj Gori

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović objavio je na instagramu podršku stavu predsednika Vučića o zaštiti srpskih prava u Crnoj Gori

Zakon o slobodi veroispovesti postao je kap koja je prevršila sva poniženja koja su predstavnici vlasti u Crnoj Gori učinili prema Srbima u toj državi. Lažna zamisao o građanskoj državi u kojoj će svi biti ravnopravni pod uslovom da se ne izjašnjavaju kao Srbi, ili čak i kao Crnogorci koji pišu srpskim jezikom i poštuju svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, pala je u vodu.

Možemo se poštovati kao braća jedino ukoliko vlasti u Crnoj Gori poštuju svoje građane koji se izjašnjavaju kao Srbi i kojih ima mnogo više od 29 procenata jer Srbi su i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci kojih nije malo, a pišu srpskim jezikom i vole svoju Srpsku crkvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je njen predstavnik u novijoj istoriji koji je jasno stavio do znanja da Srbija neće tolerisati lažno bratstvo i prijateljstvo već iskreno zasnovano na obostranosti i toleranciji. Uostalom, kruna kralja Stefana Dečanskog kojom je krunisan kralj Nikola i epitrahilj Svetog Save čuvaju se u Cetinjskom manastiru od davnina. O tome će sada arbitrirati sud? Zar to nije dovoljan razlog da narod Crne Gore želi da sačuva prava svoje crkve i da u tome dobije podršku Srba iz celog sveta. Posebno sam zapanjen kada vidim ko sve podržava novi Zakon – dežurni mrzitelji Srba poput Nenada Čanka i Stjepana Mesića.

U narednoj godini udvostručićemo finansijsku pomoć Pokrajinske vlade srpskim udruženjima u Crnoj Gori sa ciljem očuvanja jezika, pisma, prava na informisanje i kulturnih sadržaja.

Related posts

Vučić sa premijerima Grčke, Rumunije i Bugarske o infrastrukturnim projektima u Južnom Banatu

Mica Milakov

Predsednik Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Nikoleta Dragaš

Deo Mise bez vode

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija