27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Promovisana knjiga „Sačuvajmo od zaborava naše Pančevce“

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Pančevo organizovalo je promociju knjige „Sačuvajmo od zaborava naše Pančevce“. Pored kulturno-umetničkog programa upriličeno je uručenje knjige porodicama poginulih boraca iz Pančeva.

U sali Gradske biblioteke promovisana je knjiga autora Novice Dukadinovskog pod naslovom „Sačuvajmo od zaborava naše Pančevce“. Knjiga je štampana u spomen na poginule borce u ratovima od 1991. do 1999. godine.

“Štampanje ove knjige je samo još jedan način da se ne zaborave oni koji su dali život za svoju otažbinu. Dok postoji pisana reč, znači da su poginuli duhom još sa nama i da neće biti zaboravljeni, istakao je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije, Jovica Pavlović. Veoma je važno da postoje lokalna udruženja kako bi porodice poginulih i ratni invalidi dobili pomoć i podršku”, rekao je predsednik udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Pančevo Novica Dukadinovski.

“Knjiga je štampana zahvaljujući projektu koji je finansiralo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja. Uručena je porodicama poginulih, a svi zainteresovani će moći da je uzmu na čitanje iz Gradske biblioteke”, rekao je predsednik udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije Jovica Pavlović.

 

Related posts

Grejanje startuje od 15. oktobra

Nikoleta Dragaš

Izložba “U potrazi za rajem” u foajeu Kulturnog centra

Nikola Toadjer

Uhapšen zbog pretnji Vučiću

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija