13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Posađena po jedna jelka za svaku prvorođenu bebu u 2020.

U okviru kampanje “Za novi život”, koju organizuje Pokrajinski zaštitnik građana Ombudsman,  u više bolnica u Vojvodini  biće zasađeno po jedno drvo u ime svakog prvog deteta rođenog  u ovoj godini. Tim povodom u pančevačkoj bolnici ispred porodilišta posađena je jedna jelka.

Pokrajinski zaštitnik građana − Ombudsman u saradnji sa Opštim bolnicama i lokalnim samoupravama organizovao akciju  pod nazivom “Za novi život” koja naglašava da je danas  posebno važno  raditi na afirmaciji prava i očuvanju deteta, a sadnja drveta simboliše puštanje i učvršćivanje korena .

Lokalni Ombudsman Pančeva Jelena Stojković Sokolović rekla je da je zamoljena od strane Pokrajinskog Ombudsmana, odnosno, zaštitnika građana Pokrajine da prisustvuje, učestvuje i da dopronos ovoj izuzetno lepoj inicijativi. Dodala je da je akcija značajna jer pre svega simbolizuje novi život. Na ovaj način unapređujemo životnu sredinu za sledeća pokoljenja.

“Čast mi je i zadovoljstvo da budemo domaćini ovako jedne sjajne akcije koja sama po sebi nosi novi život za prvo rođenu bebu u 2020. godini u Pančevu. Da bude što više beba u ovoj godini. Da unapredimo još i bolje uslove za naše porodilje, da bude što više beba, to je naša želja kojoj svakog dana težimo u našem radu”, rekao je pomoćnik direktora Opšte bonice Zoran Milošević.

Osim u Pančevu, akcije sadnje drveća biće organizovane od 3. do 6. janura i u drugim gradovima:  u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.

Related posts

Predsednik Vučić građanima: Hvala na prilici da budućnost Srbije gradimo zajedno

Katarina Popović

Ministar Vulin tradicionalno u Pančevu sa pripadnicima Vojske Srbije

Mica Milakov

Ponjavica poribljena smuđevim gnezdima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija