20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Posađena po jedna jelka za svaku prvorođenu bebu u 2020.

U okviru kampanje “Za novi život”, koju organizuje Pokrajinski zaštitnik građana Ombudsman,  u više bolnica u Vojvodini  biće zasađeno po jedno drvo u ime svakog prvog deteta rođenog  u ovoj godini. Tim povodom u pančevačkoj bolnici ispred porodilišta posađena je jedna jelka.

Pokrajinski zaštitnik građana − Ombudsman u saradnji sa Opštim bolnicama i lokalnim samoupravama organizovao akciju  pod nazivom “Za novi život” koja naglašava da je danas  posebno važno  raditi na afirmaciji prava i očuvanju deteta, a sadnja drveta simboliše puštanje i učvršćivanje korena .

Lokalni Ombudsman Pančeva Jelena Stojković Sokolović rekla je da je zamoljena od strane Pokrajinskog Ombudsmana, odnosno, zaštitnika građana Pokrajine da prisustvuje, učestvuje i da dopronos ovoj izuzetno lepoj inicijativi. Dodala je da je akcija značajna jer pre svega simbolizuje novi život. Na ovaj način unapređujemo životnu sredinu za sledeća pokoljenja.

“Čast mi je i zadovoljstvo da budemo domaćini ovako jedne sjajne akcije koja sama po sebi nosi novi život za prvo rođenu bebu u 2020. godini u Pančevu. Da bude što više beba u ovoj godini. Da unapredimo još i bolje uslove za naše porodilje, da bude što više beba, to je naša želja kojoj svakog dana težimo u našem radu”, rekao je pomoćnik direktora Opšte bonice Zoran Milošević.

Osim u Pančevu, akcije sadnje drveća biće organizovane od 3. do 6. janura i u drugim gradovima:  u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.

Related posts

Vučić sa Misijom MMF-a, Srbija posvećena ekonomskim reformama

Zorana Stekovic

Danas se obeležava Međunarodni dan slepih

Jasmina Petkovic

Vučić se pozdravio sa Putinom: Hvala na gostoprimstvu, dragi prijatelju!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija