13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Najvažnije Vesti

Nedimović sa poljoprivrednicima Alibunara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović i predsednik opštine Alibunar, Dušan Dakić  posetili su poljoprivredna gazdinstva u Banatskom Karlovcu, Nikolincima i Ilandži. Sa poljoprivrednicima su razgovarali o merama poljoprivredne politike za 2020. godinu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je poljoprivredna gazdinstva u Banatskom Karlovcu, Nikolincima i Ilandži. Poljoprivrednici su dobili informacije o pogodnostima koje ih očekuju u narednom periodu.

Ministar Nedimović saopštio je da je raspisan javni poziv za kupovinu traktora snage od 60 kW. Reč je o traktorima koji su sklopljeni u Srbiji, a država daje polovinu novca za njihovu kupovinu. Konkurs će trajati do kraja maja.

Nove mere poljoprivredne politike vidno su popravile situaciju u poljoprivredi i dodatno motivisale poljoprivrednike da ulažu u zemlju kako bi ona dala svoj maksimum, rekao je predsednik opštine Alibunar, Dušan Dakić.

Ministar poljoprivrede istakao je da će svi prošlogodišnji konkursi biti aktuelni i ove godine, a najviše novca biće  uloženo u navodnjavanje. Prema projektu “Srbija 2025”, 86 miliona evra biće odvojeno za sistem za navodnjavanje.

Related posts

Situacija u Novom Sadu je teška i izazovna

Katarina Popović

Zbog radova nova trasa gradske linije broj 14

Zorana Stekovic

Povećan broj pacijenata zbog povišenog krvnog pritiska

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija