27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Najvažnije Vesti

Nedimović sa poljoprivrednicima Alibunara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović i predsednik opštine Alibunar, Dušan Dakić  posetili su poljoprivredna gazdinstva u Banatskom Karlovcu, Nikolincima i Ilandži. Sa poljoprivrednicima su razgovarali o merama poljoprivredne politike za 2020. godinu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je poljoprivredna gazdinstva u Banatskom Karlovcu, Nikolincima i Ilandži. Poljoprivrednici su dobili informacije o pogodnostima koje ih očekuju u narednom periodu.

Ministar Nedimović saopštio je da je raspisan javni poziv za kupovinu traktora snage od 60 kW. Reč je o traktorima koji su sklopljeni u Srbiji, a država daje polovinu novca za njihovu kupovinu. Konkurs će trajati do kraja maja.

Nove mere poljoprivredne politike vidno su popravile situaciju u poljoprivredi i dodatno motivisale poljoprivrednike da ulažu u zemlju kako bi ona dala svoj maksimum, rekao je predsednik opštine Alibunar, Dušan Dakić.

Ministar poljoprivrede istakao je da će svi prošlogodišnji konkursi biti aktuelni i ove godine, a najviše novca biće  uloženo u navodnjavanje. Prema projektu “Srbija 2025”, 86 miliona evra biće odvojeno za sistem za navodnjavanje.

Related posts

Učenici podnose liste želja tokom vikenda u prostorijama škole

Vanja Vićentić

Vučić: Domaća proizvodnja vakcine Sputnjik Ve do kraja god

Vanja Vićentić

Do besplatnih slušnih aparata samo u kliničkim centrima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija