17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Izgled budućeg Potamišja, odnosno pančevačke Promenade!

Pančevački kej, izgrađen osamdesetih godina, nikada nije obnavljan, niti saniran. Sadšanja Gradska vlast to menja. I Pančevo će izaći na reku, prelepim projektom rekonstrukcije i dogradnje postojećeg keja na Tamišu. Predviđeno je da se složeni radovi izvedu na potezu od mosta na Tamišu do Brodoremonta.

Gradska vlast, posle velikih infrastruktirnih projekata koji se odnose na izgradnju Severne poslovne zone i izgradnju Potamiškog kolektora, u cilju podizanja privrede i smanjenja nezaposlensti u Gradu, odlučila jee da krene u izradu tehničke dokumentacije i napravi najlepše mesto za odmor, rekreaciju i druženje za sve Pančevce, posetioce i turiste.

Izradom makete kao konceptualnog rešenja predstavljena je ideja budućeg izgleda naše Promenade, koja će biti razrađena u samoj tehničkoj dokumentaciji.

Projektom su definisani radovi na izgradnji novih terena sportsko – rekreativnog sadržaja, postavljanje ugostiteljskih objekata, izgradnja velikog broja dečjih igrališta, rekonstrukcija postojećih pešačko – biciklističkih staza i izgradnja novih.

Takođe, biće izvršena sanacija postojećeg bedema, sa svim potrebnim geomehaničkim analizama, za potrebe odbrane grada od poplava.

Obuhvatom radova je planirana i izgradnja novih parking mesta, park – sankaonica, odnosno skejt park u letnjem periodu.

Pored ovih radova, planirano je da se zelene površine povećaju i oplemene novim sadnicama i mobilijarom (postavljanje novih stubova javne rasvete, nove klupe, česme, kante za odlaganje selektivnog otpada i potpuna perterna rekonstrukcija). I prostor za istrčavanje kućnih ljubimaca biće rekonstruisan i proširen.

Planirano je i proširenje amfiteatra, unapređenje sadržaja na gradskom pontonu, postavljanje suvenirnice za turiste…

Related posts

VUČEVIĆ POVODOM 12 GODINA SNS: Srpska napredna stranka potpuno promenila tok višestranačja u Srbiji

Nikola Toadjer

Novi kontejneri u Maksima Gorkog

Nikoleta Dragaš

Stanković promovisan u Zvezdi: Boriću se kao lav

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija