25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Filip Novoselski prva beba u 2020. godini, gradonačelnik Pavlov darovao zlatnik

U pančevačkom porodilištu u 2020. godini rođeno je već šest beba, a prvi je svet ugledao Filip Novoselski u prvom satu Nove godine. Pedeset minuta posle ponoći u pančevačkom porodilištu rodio se dečak,  Filip Novoselski težak 3 kilograma i dugačak 48 santimetara. Mama Irina Novoselski iz Crepaje oseća se dobro iako je Filipa na svet donela carskim.Gradonačelnik Saša Pavlov u ime grada Pančeva uručio je mami poklon za prvrođenu bebu zlatnik vredan 50 hiljada dinara.

Pored darivanja prve bebe čiji su roditelji iz Crepaje i pripadaju Opštini Kovačica gradonačelnik Pavlov je istakao da će poklon dobiti i beba koja je prva rođena na teritoriji Grada Pančeva.

“Jedno od najvećh zadovoljstava jeste da posetim prvu bebu. Mi uvek to radimo 2 januara da se majka odmori i da bi se radovala ovakvoj poseti. Ovo je jedna odgovorna populaciona politika koju nastojimo da izgradimo, pratimo i finansijski podržimo , posebno što se tiče porodicama sa decom. U našoj odluci ima deset i više popularnih  mera za pomoć porodicama. Pored mere darivanja prve bebe tu je nadoknada i pomoć u opremi svakoj rođenoj bebi,  jednokratna pomoć sa trojkama i četvorkama i pomoć deci do 18 godine u vidu udžbenika i nastavnih sredstava .Takođe kasnije regresiranje boravka u vrtićima, ima ih trenutno 800 koji neplaćaju imamo 1600 dece koje subvencionišemo u visini od 80 posto od ekonomske cene”, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je dodao da grad subvencioniše i boravak dece na Divčibarima kao i da su obezbeđena sredstva za kupovinu tri automobila za patronažnu službu koja obilazi majke po izlasku iz porodilišta.

Related posts

Poslednja rata za porez na imovinu u 2018. godini

Jasmina Petkovic

Nova S presudila Vulinu bez presude suda

Nikola Toadjer

Opovo: Preduzete vanredne mere, građani da prate obaveštenja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija