27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Filip Novoselski prva beba u 2020. godini, gradonačelnik Pavlov darovao zlatnik

U pančevačkom porodilištu u 2020. godini rođeno je već šest beba, a prvi je svet ugledao Filip Novoselski u prvom satu Nove godine. Pedeset minuta posle ponoći u pančevačkom porodilištu rodio se dečak,  Filip Novoselski težak 3 kilograma i dugačak 48 santimetara. Mama Irina Novoselski iz Crepaje oseća se dobro iako je Filipa na svet donela carskim.Gradonačelnik Saša Pavlov u ime grada Pančeva uručio je mami poklon za prvrođenu bebu zlatnik vredan 50 hiljada dinara.

Pored darivanja prve bebe čiji su roditelji iz Crepaje i pripadaju Opštini Kovačica gradonačelnik Pavlov je istakao da će poklon dobiti i beba koja je prva rođena na teritoriji Grada Pančeva.

“Jedno od najvećh zadovoljstava jeste da posetim prvu bebu. Mi uvek to radimo 2 januara da se majka odmori i da bi se radovala ovakvoj poseti. Ovo je jedna odgovorna populaciona politika koju nastojimo da izgradimo, pratimo i finansijski podržimo , posebno što se tiče porodicama sa decom. U našoj odluci ima deset i više popularnih  mera za pomoć porodicama. Pored mere darivanja prve bebe tu je nadoknada i pomoć u opremi svakoj rođenoj bebi,  jednokratna pomoć sa trojkama i četvorkama i pomoć deci do 18 godine u vidu udžbenika i nastavnih sredstava .Takođe kasnije regresiranje boravka u vrtićima, ima ih trenutno 800 koji neplaćaju imamo 1600 dece koje subvencionišemo u visini od 80 posto od ekonomske cene”, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je dodao da grad subvencioniše i boravak dece na Divčibarima kao i da su obezbeđena sredstva za kupovinu tri automobila za patronažnu službu koja obilazi majke po izlasku iz porodilišta.

Related posts

Krpelji najveći problem za mališane

Jasmina Petkovic

Pogledajte ljude koji rade na sakrivanju zločina Šiptara nad Srbima

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić razgovarao telefonom sa generalnim sekretarom NATO

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija