4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Vulin tradicionalno u Pančevu sa pripadnicima Vojske Srbije

Vojska Srbije je snažna, spremna, opremljena i uvek u stanju da sačuva našu zemlju i sačuva naš način života — poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, u garnizonu Pančevo, obišao stalno zadejstvovane snage 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, zadužene za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije i sa njima proveo deo novogodišnje večeri.

Svim pripadnicima Vojske Srbije ministar Vulin je poželeo da 2020. godina bude godina mira i slobode, ali i daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije.

” Za Vojsku Srbije ne postoji praznik, ne postoji slobodan dan. Za Vojsku Srbije ne postoji nijedan dan u godini u kome nije maksimalno spremna, u kome nije u stanju da sačuva naš suverenitet, naš integritet i naš način života”, rekao je ministar odbrane.

Vojska Srbije se svakoga dana priprema, obučava i svakoga dana vodi računa da naše nebo ne bude ugroženo, da naša zemlja ne bude ugrožena, istakao je ministar Vulin.

“Svi pripadnici Vojske Srbije i u ove praznične dane daće sve od sebe da svi mi ostali možemo da odmaramo, da možemo da budemo sa svojim porodicama i da budemo mirni, sigurni i spokojni, jer Vojska Srbije je tu da nas čuva”, naglasio je ministar Vulin.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković, tokom obilaska, informisao je ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

“Jedinice 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva svojim učešćem u kontroli i zaštiti suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije daju doprinos bezbednosti i sigurnosti našeg neba 365 dana u godini. Svakoga dana naša tehnika je ispravna, naše borbene posluge osposobljene, a jedinice spremne za izvršenje svog najvažnijeg i osnovnog zadatka u miru – kontrolu zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije”, rekao je general Janković.

Nakon obilaska, nastavak posete protekao je u razgovoru i druženju sa pripadnicima dežurne raketne baterije.

izvor :ministarstvo odbrane

Related posts

Manifestacija “Dani Vajferta” u Pančevu od 1. do 5. jula: u muzičkom delu programa nastupiće Bajaga, Nele Karajlić, Vlatko Stefanovski…

Jelena Obradović

SKUPŠTINA USVOJILA IZVEŠTAJ PREDSEDNIKA O KOSOVU: VUČIĆ: Nećemo da RATUJEMO, čuvaćemo mir po svaku cenu!

Mica Milakov

Predsednik Vučić čestitao Mikecu osvajnje srebra na OI

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija