25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić primio ambasadora Irana u oproštajnu posetu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Iran Huseina Molu Abdulahija i zahvalio mu što je, tokom diplomatskog mandata u Beogradu, dao značajan doprinos razvoju bilateralnih odnosa i na najbolji način predstavio iransku civilizaciju i kulturu.

 

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija oseća iskreno prijateljstvo prema Iranu, koji, nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uvažava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje. Ambasador Abdulahi je rekao da, uprkos pritiscima, Iran ostaje dosledan tom principijelnom stavu i nastaviće da Srbiju, kao prijateljsku zemlju, još snažnije podržava u međunarodnim organizacijama.

 

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija da čuva veze sa prijateljskim zemljama poput Irana i da razvija saradnju u oblastima, u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, uz nadu da će, pre svega, ekonomska saradnja da doživi uspon. Ambasador je preneo pohvale iranskog državnog vrha za lično interesovanje i inicijativu predsednika Vučića za unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja. Na sastanku je dogovorena zvanična poseta predsednika Vučića Teheranu tokom sledeće godine, koju je, na njegovu žalost, iz zdravstvenih razloga ove godine morao da odloži.

 

Ambasador Abdulahi je potvrdio opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom.

 

Predsednik Vučić je ambasadoru Abdulahiju poželeo mnogo sreće i uspeha na ličnom i poslovnom planu.

 

Related posts

Haos na suđenju u Pančevu, brat ubijene žene pesnicom udario muža ubicu

Jasmina Petkovic

Novcem iz gradskog budžeta napravio vodenicu

Nikoleta Dragaš

Mihajlovićeva: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika. Žene, niste same!

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija