24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Budžet Pančeva šest milijardi

Na poslednjoj Skupštini ove godine usvojen je predlog budžeta za 2020 godinu. On će iznositi nešto više od šest milijardi dinara i biće karakterističan po mnogim investicijama.

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su predlog budžeta za 2020 godinu koji će iznositi više od šest milijardi dinara.  Jedna od njegovih karakteristika je da nije planirano nikakvo kreditno zaduženje grada. Sve investicije biće realizovane iz sredstava lokalnog budžeta, ili kroz donacije s viših nivoa vlasti. Obrazlažući budžet Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, rekao je da je on specifičan  po mnogim investicijama. Za socijalno stanovanje u Svetozara Miletića izdvojeno je 40 miliona dinara, 572 miliona  namenjeno je javno-privatnom  partnerstvu izgradnje lokalnih puteva bez koncesije. Novina u ovom budžetu je izrada tehničke dokumentacije za izvođenje radova u Ulici 7. nova kod Severne industrijske zone četvrta faza u iznosu od 24 miliona dinara.

Prihodi i primanja su drastično uvećani, objasnio je Živković.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici za 2019 godinu, šef odborničke grupe SNS Željko Sušec postavio je i pitanje na koliko Skupština nisu prisustvovali odbornici opozicionih stranaka.

Usvojeni su i programi poslovanja sa finansijskim planovima za 2020. za javno – komunalna preduzeća na teritoriji grada Pančeva, kao i izmene programa rada i finansijskih planova kulturnih ustanova  za 2019.

Related posts

Druženje i fudbal u Glogonju za Petrovdan

Jasmina Petkovic

JKP “Higijena”: Ne bacajte vruć pepeo u kontejnere!

Zorana Stekovic

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ SKOPLJA: Zašto strane službe bestidno rade na mom rušenju? DA BI SRBIJA BILA SLABIJA!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija