17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Igor Jurić u emisiji “Lice nacije”: Srbiji potreban “Amber alert” sistem

Gost emisije “Lice nacije” ove nedelje bio je Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”. Njegova ćerka pronađena je mrtva pre pet godina, kada je ceo ovaj slučaj dospeo u javnost, pa je u ovonedeljnoj emisiji govorio o tragediji koja ga je zadesila, zatim o otmici Monike Karimanović, kao i o važnosti uvođenja sistema obaveštavanja ”Amber alert”.

Tragedija odnosno smrt Tijane Jurić, pre pet godina, promenila je sistemski mnoge stvari u našoj zemlji. Otac, Igor, i njegova porodična tragedija uznemirila je javnost 2014.godine kada je posle 12 dana potrage njegova ćerka Tijana Jurić pronađena mrtva. Posle tog događaja Igorov život i život njegove porodice se potpuno promenio. Govoreći u emisiji “Lice Nacije, Jurić je saopštio da je na najgori način dobio mogućnost da nešto menja u ovoj zemlji. Ta promena, kako kaže, jeste usvajanje tzv “Tijaninog zakona” 2015. Godine.Zakon je suštinski promenio način postupanja policije kada nestane dete.

Govoreći o “Malčanskom berberinu”, višestrukom nasilniku Ninoslavu Jovanoviću, Igor Jurić je podsetio da je još prošle godine rekao da će ovaj čovek ponoviti zločin i da se to dešava sada sa Monikom Karimanović.

Pored Igora Jurića gost emisije Lice nacije bio je i kriminolog profesor doktor Dobrivoje Radovanović koji je govorio o kaznama za najgore zločine , ali istovremeno i o resocijalizaciji osoba koje se sumnjiče za pedofiliju i silovanje.

Igor Jurić je u emisiji “Lice nacije” najavio da će u ponedeljak, 30. decembra, imati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić o sistemu obaveštavanja “Amber alert”, koji bi trebalo da se uvede i u našoj zemlji.

Emisiju Lice nacije možete da pratite na programu regionalne RTV Pančevo svake nedelje od 12 sati, repriza je sredom u 20 sati.

Related posts

Nezaposlenim majkama u AP Vojvodini 15.000 dinara mesečno za treće i četvrto dete

Jelena Obradović

Andrea Stojadinov laureat specijalnog priznanja OKS

Aleksandra Miloševska

“Đurini” čuvari tradicije: Oživeli smo Đurinu Skadarliju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija