15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Sport Vesti

Anja Crevar, Ivan Distol i RK “Dinamo” obeležili sportsku 2019. godinu

U Pančevu je tradicionalno održan izbor za najbolje sportiste godine. Epitet najbolje sportistkinje ponela je plivačica Anja Crevar, koja je već ostvarila normu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, najbolji sportista je kapiten RK „Dinamo“ Ivan Distol, a upravo je njegov klub proglašen za najbolji u 2019. godini.

Svečanost izbora za najboljeg sportistu grada Pančeva počela je himnom Srbije u izvođenju hora „Vokal kids“, zatim obraćanjem domaćina, predsednika Sportskog saveza Pančeva Slobodana Bitevića i gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova.

Priznanje za najbolju sportistkinju Pančeva u 2019. godini pripalo je plivačici „Dinama“ Anji Crevar, koja je izborila normu za Olimpijske igre i koja će predstavljati našu zemlju u Tokiju. Pored toga Anja Crevar je prvkinja Srbije u discioplinama: 100 metara delfin, 200 metara slobodnim stilom, 200 metara kraul i 200 leđno.

Za najboljeg sportistu godine proglašen je kapiten Rukometnog kluba „Dinamo“ Ivan Distol.

Za najboljeg trenera proglašen je Zvonimir Dimitrijević iz BK „Profesionalac“, a za najbolji klub je RK „Dinamo“ koji je aktuelni jesenji šampion ARKUS Superlige Srbije, a koji već nekoliko godina predstavlja naš grad u elitnom srpskom i jakim evropskim takmičenjima.

Podeljena su i priznanja za najbolje mlade sportiste. Najbolji pionir je džudista „Dinama“ Aleksa Đurović, pionirka atletičarka „Dinama“ Marija Mrkela. Član Streljačke družine „Pančevo 1813“ Aleksa Rakonjac najbolji je kadet, a kadetkinja rvačica „Dinama“ Jovana Vićentić. Karatista „Dinama“ Aleksandar Zdešić najbolji je junior, za najbolju juniorku proglašena je tekvondistkinja „Koloseuma“ Milica Nedelkovski. Najbolji veteran je čuveni džudista „Dinama“ Slavko Stanišić, najbolji sportski radnik je Marko Atanasov iz Džudo kluba „Pančevo“.

Priznanja za uspehe u protekloj godini dobio je veslač „Tamiša“ Miloš Stanojević, zatim rvačica Jovana Vićentić, kadeti Ragbi kluba „Borac“ iz Starčeva, triatlonka „Tamiša“ Anja Davidović, plivačica „Dinama“ Anja Crevar, streličari „Pančeva“ Stevan Žikić i Marija Ljubinković, automobilista „Fanatika“ Nikola Alimpić, karatisti „Dinama“ Darko Spaskovski, Tamara Živić, Uroš Petrovački, Jana Kojčić, Aleksandar Zdešić, dizači tegova „Dinama“ Stefan Prpa, Kristina Cvjetićanin, Marko Šulja i Saška Mladenović, atletičari „Dinama“ Mihael Šulja, Zorana Barjaktarović i Miona Brkić. Dodeljene su i nagrade za školski sport. Najbolji učenik je karatista Darko Spaskovski iz ETŠ „Nikola Tesla“, najbolja učenica bacačica kugle iz Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ Zorica Stanić. Za najbolju osnovnu školu proglašena je OŠ „Stevica Jovanović“, a za najbolju srednju ETŠ „Nikola Tesla“. Priznanje je ponela i profesorka u OŠ „Đura Jakšić“ Maj Rema Stanković  i direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela Marinel Blaž.

Jubilarne nagrade poneli su Teniski klub „Dinamo“ za 100, a Ragbi klub „Borac“ za 40 godina postojanja. Posebno priznanje pripalo je i Ivani Jovanović, našoj sugrađanki, predsednici Sportskih igara mladih Srbije. Priznanja za veliki doprinos sportu dodeljena su Gradu Pančevu i javnim i javno-komunalnim preduzećima „Mladost“, „Zelenilo“, „Higijena“ i „Urbanizam“.

L. T.

Related posts

Srpskim atletičarima šest medalja na Balkanskom šampionatu

Jasmina Petkovic

Kompanija iz UAE danas otvara vetropark, prisustvuje Vučić

Mica Milakov

SNS : Pančevo jedan od najboljih primera dobre prakse upravljanja javnim finansijama u Srbiji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija