24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Uklonjena divlja deponija u Šarplaninskoj, rešen višegodišnji problem

Kao što je i obećano, danas je počela sanacija divlje deponije koja se nalazi na uglu ulica Šarplaninske i Kopaoničke. Ovo je bila jedna od najkritičnijih lokacija u Pančevu, koja će u narednom periodu biti potpuno sanirana i dobiti nov izgled.

Stanovnici naselja Mladost u koji se nalaze u samoj Šarplaninskoj i u okolini godinama su imali problem sa divljom deponijom. Situacija je bila kritična zato što su na tom prostoru smeće nepropisno odlagali i pojedinci koji uopšte ne žive u tom delu Pančeva. Od danas će se situacija potpuno promeniti i kao na mnogim drugim lokacijama na ovom potezu biće napravljena zelena oaza.

Prema rečima direktora Higijene, Aleksandra Stevanovića, sanacija ovog prostora je veoma važna pre svega za meštane koji tu žive, ali i za sam grad. U prethodnom periodu dosta je urađeno kada su u pitanju sanacije divljih deponija, naglasio je Stevanović, dodajući da je lokacija u Šarplaninskoj bila specifična.

Kao i u prethodnom periodu, Higijenu je u poslu pratilo i javno-komunalno preduzeće „Zelenilo“. Smeće se odnosilo, prostor se uređivao, i krenulo se istovremeno i sa sadnjom zelenog pojasa.

U naselju „Mladost“ je dosta urađeno u prethodnom periodu, od uređivanja infrastrukture, čišćenja deponija, uređivanja igrališta. Po oceni Božidara Nikolića iz MZ Mladost, ovo će dodatno ulepšati i poboljšati uslove života u ovom delu naselja.

Direktor Higijene Aleksandar Stevanović najavio je da će ovo preduzeće zajedno sa inspekcijom i komunalnom policijom pooštriti kontrole na kritičnim lokacijama, kako se ne bi dešavalo da se na saniranoj lokaciji , ubrzo ponovo napravi divlja deponija.

Ove akcije će se nastaviti i naredne godine, s obzirom da je grad izdvojio značajna sredstva za sanaciju divljih deponija, tako da će Pančevo sigurno izgledati lepše naredne godine.

Related posts

Više od 45 divljih deponija u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Počinje Samit Brdo-Brioni, učestvuje predsednik Vučić

Nikoleta Dragaš

Bez zaraženih u Kovačici

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija