22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Legendarni “Bitlsi” na tamburici

Tamburaški orkestar Pančeva održao je koncert u prepunoj Dvorani Kulturnog centra. Orkestar koji se proslavio tradicionalnom muzikom, publiku je iznenadio modernim repertoarom koji je bio posvećen legendarnoj rok grupi „Bitlsi“.

U Dvorani Kulturnog centra Pančeva održan je koncert Tamburaškog orkestra posvećen legendarnoj grupi „Bitlsi“. Orkestar postoji od 2014. godine i do sada se publici predstavio sa više različitih programa. Trenutno orkestar čini 14 školovanih muzičara kojima je cilj da nastavi tradiciju tamburaške muzike, ali i da je nadograđuje, rekao je Umetnički rukovodilac Tamburaškog orkestra Pančeva Mihajlo Jović.

Orkestar je tamburi prilagodio čak 17 numera „Bitlsa“ i ovim programom publici predstavio nešto novo i moderno u odnosu na dosadašnji program sa tradicionalnom muzikom, dodao je Mihajlo Jović.

Tamburaški orkestar Pančeva prezadovoljan je odzivom publike  i reakcijom na moderni repertoar. Poručuju da to ne znači da će prestati sa izvođenjem tradicionalne muzike, već da će povremeno repertoar obogatiti nečim novim i zanimljivim.

Related posts

Kasting za statiste iz Pančeva

Nikoleta Dragaš

Vučić zadovoljan odlukom Kasacionog suda

Mica Milakov

Rada Komazec: Prete mi posle „Utiska nedelje“

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija