27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pojačana kontrola saobraćaja!

U cilju unapređenja stanja bezbednosti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda i utiču na težinu posledica u njima.

Pre svega želimo da apelujemo na mlade vozače i da im skrenemo pažnju na negativne posledice rizičnog ponašanja u saobraćaju. Posebno ističemo da najveći rizik predstavlja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, pa će se u narednom periodu, a pogotovo tokom praznika vršiti pojačana kontrola saobraćaja usmerena na sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U toku ove godine u kontroli saobraćaja na području Policijske uprave Pančevo otkriveno je i sankcionisano 1.437 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ukupno je zadržano 314 osoba, od toga 290 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da je od početka godine otkriveno i sankcionisano 21.038 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja kako na putevima u naselju tako i na putevima van naselja.

Takođe, podsećamo da je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva kako na prednjem tako i na zadnjem sedištu, kao i da vozač ne sme koristiti mobilni telefon za vreme vožnje bez odovarajuće opreme.

Pripadnici saobraćajne policije angažovaće sve raspoložive uređaje prilikom kontrole saobraćaja i kontinuirano će preduzimati pojačane mere i radnje na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja.

Related posts

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

Jasmina Petkovic

Rekordna prodaja NIS-ovog avio goriva

Mica Milakov

Vučić posetio Hopovo na Fruškoj gori

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija