15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Paketići za socijalno ugrožene mališane u Plandištu

Povodom predstojećih praznika u sali Kulturnog centra u Plandištu podeljeno je oko 180 paketića deci indirektnih budžetskih korisnika i deci socijalno ugroženog stanovništva.

Paketići su podeljeni najugroženijoj deci kojoj nisu obezbeđeni pokloni putem drugih ustanova ili organizacija. Mališani su preuzimali paketiće, slikali se sa Deda Mrazom i iskazivali želje za predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike. Kroz pesmu i igru, svi su se potrudili da deci obezbede jedan nezaboravni novogodišnji dan.

Oko 180 mališana dobilo je paketiće pod pokroviteljstvom Opštine Plandište. Predsednik ove opštine Jovan Repac, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što su usrećili najmlađe i obezbedili paketiće.

  • Imamo i indirektne opštinske korisnike i građane Opštine Plandište. Najbitnije je da brinemo o svim ljudima i svoj deci.

Na nama je kao lokalnoj samoupravi da brinemo o svim kategorijama stanovništva, da nema nikakvih razlika, jer ceo budžet pripada građanima Opštine Plandište i mi treba da vodimo računa o njihovom kvalitetnijem životu – napomenuo je Repac.

Dodela paketića je već tradicionalna akcija ove opštine, a iako za Plandište kažu da je siromašno, pored brojnih osmeha mališana, ova opština svakako to nije.

  • Plandište jeste siromašna opština, ali imamo 22 nacije, po tome smo bogati, imamo pet jezika – po tome smo još bogatiji. Kažu da onaj ko ima malo daje od srca, a mi danas i tokom cele godine dajemo od srca i razumemo kada neko nema i želimo da pomognemo svima – rekao je Repac.

Ovakva akcija je za Opštinu Plandište podstrek za dalji rad, jer radost i sreća dece može da bude pokretačka snaga za budućnost, zaključio je Jovan Repac.

Related posts

Udvostručen broj operacija na Urologiji

Zorana Stekovic

Mig-21 Vojske Srbije srušio se kod Loznice. Uviđaj u toku

Zorana Stekovic

20 godina od bombardovanja Pančeva

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija