13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Još jedna devojčica (16) se porodila u Pančevu

Drugi slučaj za manje od sedam dana
Još jedna 16-godišnjakinja danas je donela na svet bebu u pančevačkoj bolnici. Kako saznaje Telegraf.rs, rođen je dečak, a i mlada mama i beba su dobro.

Maleni dečak je prva beba mlade porodilje, druge maloletnice koja je istih godina (16) u istom mestu za vrlo kratko vreme postala majka.

Brojni članovi porodice sa kojima je došla na porođaj veseli su zbog prinove.

Na pitanje da li je porodilja znala da je trudna, rodbina uglas govori da jeste i da su svi srećni zbog toga!

Podsećamo, prošlog petka porodila se 16-godišnjakinja iz mesta Jabuka kod Pančeva. Za razliku od današnjih novosti, porodilja iz Jabuke, po svemu sudeći, nije znala da je trudna.

Nju je sanitet prvo krenuo da vozi ka hirurgiji, da bi potom skrenuo, kako smo saznali, u porodilište. Ipak, neimenovana devojčica ubrzo je postala mama i ne stigavši do porodilišta. Rodila je bebu od 2.500 grama – u vozilu Hitne pomoći.

Prema našim informacijama mlada majka nije ni znala da je trudna. Navodno, imala je uredne cikluse, ističući čak da je menstruacija u toku, zbog čega su svi bili vrlo iznenađeni kada je krenuo porođaj.

Saznajemo i da je slučaj prijavila drugarica, te da je devojčica krvarila sat vremena do dolaska Hitne, kao i da je negirala da ju je iko napao ili povredio.

Kako je njena tetka potvrdila medijima devojčica nije imala stomak. Prema njenim navodima, bila je potpuno nesvesna i toga da se porodila.

Kako je tetka pričala, sestra mlade mame držala je novorođenče u rukama, s obzirom na to da se mlada Pančevka porodila u sanitetu, pa su 16-godišnju mamu pitanja o broju dosadašnjih porođaja na ulazu u porodilište dodatno iznenadila.
Ona se porodila prevremeno, a beba je potom stavljena u inkubator, u kojem se, kako saznajemo, i dalje nalazi.

Photo by Luma Pimentel on Unsplash

Related posts

SNS Šabac: Zelenović i Petrović opstruišu izborni proces

Mica Milakov

Počela manifestacija “Kovačički oktobar”

Bojana Kecic

Vojska postavlja krevete, Arena popodne spremna za prijem pacijenata

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija