28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vežbe reanimacije za tehničare na Ortopediji

Zahvaljući dobroj saradnji Opšte bolnice i Crvenog krsta Pančevo danas su tehničari i medicnske sestre sa odeljnja Ortopedije imali priliku da ponove i provežbaju proces reanimacije pacijenta. Cilj  ovakvih akcija je da  dok ne stigne tim za reanimaciju zdravstveni radnik koji prvi primi pacijenta odmah započne proces reanimacije. Planirano je da  se predavanje i praktičan deo  reanimacije  sprovede i na ostalim odeljenjima.

Prestanak disanja i srčanog rada ne mora značiti definitivnu smrt. Takve osobe u nekim slučajevima mogu se povratiti u život postupkom oživljavanja. Oživljavanje ili reanimacija podrazumeva masažu srca i veštačko disanje. Iako su  svi zdravstveni radnici obučeni  za proces reanimacije važno je da se stalno edukuju. Tim povodom organizovana je zajednička radionica Crvenog krsta i Opšte bolnice sa  tehničarima  sa odeljenja Ortopedije i traumatologije u Opštoj bolnici.

Pored toga što je lekar na odeljenju Ortopedije u Opštoj bolnici doktor Veselinović  već 14 godina je i predavač u Crvenom  krstu  Srbije na temu  ukazivanja   prve pomoći . Dugogodišnje iskustvo kada je reanimacija u pitanji i novine koje se primenjuju ,posle predavanja koje je održao  praktično je pokazao tehničarima  sa odeljenja ortopedije .

Na inicijativi menadžmenta Opšte bolnice ovakva predavanja i praktične vežbe biće organizovana na svim odeljenjima pančevačke bolnice.

Related posts

MINISTAR LONČAR O UVOĐENJU NOVIH MERA: Svima smo dali šansu, ali ako nema odgovornosti, nećemo imati izbora

Nikoleta Dragaš

Ubistvo na Starom Tamišu!!

Mica Milakov

Ekskluzivno : Uhvaćeni dok su sekli vetrozaštitni pojas, policija privela više lica

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija