27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vežbe reanimacije za tehničare na Ortopediji

Zahvaljući dobroj saradnji Opšte bolnice i Crvenog krsta Pančevo danas su tehničari i medicnske sestre sa odeljnja Ortopedije imali priliku da ponove i provežbaju proces reanimacije pacijenta. Cilj  ovakvih akcija je da  dok ne stigne tim za reanimaciju zdravstveni radnik koji prvi primi pacijenta odmah započne proces reanimacije. Planirano je da  se predavanje i praktičan deo  reanimacije  sprovede i na ostalim odeljenjima.

Prestanak disanja i srčanog rada ne mora značiti definitivnu smrt. Takve osobe u nekim slučajevima mogu se povratiti u život postupkom oživljavanja. Oživljavanje ili reanimacija podrazumeva masažu srca i veštačko disanje. Iako su  svi zdravstveni radnici obučeni  za proces reanimacije važno je da se stalno edukuju. Tim povodom organizovana je zajednička radionica Crvenog krsta i Opšte bolnice sa  tehničarima  sa odeljenja Ortopedije i traumatologije u Opštoj bolnici.

Pored toga što je lekar na odeljenju Ortopedije u Opštoj bolnici doktor Veselinović  već 14 godina je i predavač u Crvenom  krstu  Srbije na temu  ukazivanja   prve pomoći . Dugogodišnje iskustvo kada je reanimacija u pitanji i novine koje se primenjuju ,posle predavanja koje je održao  praktično je pokazao tehničarima  sa odeljenja ortopedije .

Na inicijativi menadžmenta Opšte bolnice ovakva predavanja i praktične vežbe biće organizovana na svim odeljenjima pančevačke bolnice.

Related posts

Predsednik Vučić: Demokratija na udaru samozvanih lidera opozicije

Jasmina Petkovic

Kon: Zbog privatnih proslava razmišljamo o ograničenju kretanja

Bojana Kecic

Vulin:Donet plan bezbednosne zaštite na Koridoru 10

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija