5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Nedimović u Omoljici i Ivanovu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, posetili su naseljena mesta Omoljica i Ivanovo. Tom prilikom obišli su poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Lazarova u Omoljici i Joze Telbisa u Ivanovu.

Tokom svoje radne posete, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je poljoprivredna gazdinstva u Omoljici i Ivanovu. Poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Lazarova u Omoljici bavi se ratarstvom i obrađuje oko 450 hektara zemljišta. Zahvaljujući subvencijama, uspeli su da obezbede mehanizaciju za obradu.

Gazdinstvo Joze Telbisa u Ivanovu obrađuje oko 200 hektara zemljišta. Bave se voćarstvom na 7 hektara zemljišta i zainteresovani  su za proširenje proizvodnje kao i kupovinu novih mašina.

Ministar Branislav Nedimović razgovorao je i sa poljoprivrednicima o aktuelnim problemima, ali  i pogodnostima koje mogu ostvariti. Bilo je reči i o planovima koje će se ministarstvo, na čijem je on čelu, predstaviti u projektu Srbija 2025.

Grad Pančevo nastoji da sredstvima od zakupa obezbedi povoljne uslove za poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Pančeva, istaka je gradonačelnik Saša Pavlov.

Ministar  Nedimović podsetio je da  ministarstvo izdvaja značajna sredstva za razvoj i podsticaj mladih u otvaranju poljoprivrednih gazdinstava. Početkom godine biće raspisan konkurs za nabavku traktora koji se sklapaju u Srbiji. Država će do 7500 evra vraćati banci za kupljeni traktor, odnosno, 50% vrednosti, istakao je ministar Nedimović.

Related posts

Građani i privrednici na Novoseljanskom putu dobijaju sekundarnu kanalizacionu mrežu

Mica Milakov

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Susret strip autora Srbije i Francuske u Pančevu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija