4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Vesti

Završni godišnji koncert KUD “Mladost” iz Kovina

Kulturno-umetničko društvo “Mladost” iz Kovina završilo je igračku sezonu godišnjim koncertom. Publici su se pored domaćina predstavila još dva kulturno-umetnička društva – “Gaj” iz Gaja i “Paja Marganović” iz Deliblata, a za nabavku novih kostima pobrinula se Opština Kovin.

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Kovinu oko sto učesnika predstavilo se publici na završnom koncertu Kulturno-umetničkog društva “Mladost” iz ovog mesta. Publika je bila u prilici da pogleda igre iz Banata, Šumadije, Pčinje, Leskovca, ali i vlaške igre.

Danijela Miljković, umetnički rukovodilac i koreograf KUD-a “Mladost” iz Kovina, istakla je da ovo društvo čuva i neguje tradiciju već 19 godina. Tri kompleta muške i 22 kompleta ženske nošnje kupljeno je zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila Opština Kovin.

  • Ovo je jedna od naših najboljih godina. Imali smo dosta putovanja što u zemlji, što u inostranstvu i to sve zahvaljujući našoj Opštini Kovin koja nam je maksimalno izašla u susret. Ove godine kupljen je novi komplet za vlaške igre. Kupljeno je 25 kompleta. Imali smo gostovanja u Bosni, u Rumuniji, Makedoniji na međunarodnom festivalu gde smo postigli zapažene rezultate – navela je Miljković.

KUD “Mladost” je jedino kulturno-umetničko društvo u Kovinu, dok u celoj opštini vredno radi osam društava – istakla je Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin.

  • Igrači su ovom prilikom mogli da pokažu sjajne koreografije, a mi smo uživali u igri, ubeđeni da sa našom decom rade veliki entuzijasti koji uče šta je istorija i šta je tradicija. Kao opština trudimo se da pomažemo kudovima sa značajnim sredstvima kako prošle tako i ove godine.

Ukupna sredstva izdvojena za kulturu povećana su za milion dinara, a delom tog novca, Kulturno-umetničko društvo “Mladost” kupilo je novu nošnju.

Related posts

Deo Glogonja u utorak 29. juna bez vode

Zorana Stekovic

Osam godina Sigurne kuće u Pančevu

Zorana Stekovic

Gradski odbor SNS Pančevo vernicima čestita praznike

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija