29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Premijerka Ana Brnabić u Deliblatu najavila: Turski Mel tekstil dolazi u Kovin

Premijerka Srbije Ana Brnabić, pred više od hiljadu građana otvorila je danas deonicu puta Kovin – Deliblato. Ona je, prilikom obraćanja, saopštila da Kovin čekaju nove lepe vesti, s obzirom da je postignut dogovor o dolasku turskog investitora koji će zaposliti oko 300 građana.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju rekontruisane deonice puta Kovin – Deliblato. Ukupna dužina deonice iznosi  9,16km, a radovi su započeti krajem avgusta.  Otvarajući put premijerka Ana Brnabić, koju je dočekalo više od hiljadu ljudi, saopštila je prisutnima da u Opštinu Kovin stiže novi investitor.

Završetkom novog puta značajno je unapređena bezbednost saobraćaja, poboljšana veze sa Deliblatskom pešćarom i susednim opštinama. Prema rečima Ane Brnabić, ovakvi putevi su dokaz da država misli i na manje sredine i lokalne i regionalne puteve. Ona je ukazala da je u poslednje četiri godine izgrađeno više auto-puteva nego u poslednjih 35 godina.

Predsednika Opštine Kovin Sanja Petrović istakla je značaj rekonstrukcije ovog puta za meštane Deliblata i Mramorka, ali i za turiste koji posećuju specijalne rezervate prirode – Deliblatsku peščaru i Kraljevac.

Ukupna vrednost radova, koje je izvela firma “Štrabag”, po nalogu JP “Putevi Srbije”, iznose oko 170 miliona dinara.

Related posts

Direktor “Banjice”: Sad ne vreba samo epidemija, nego i sneg

Bojana Kecic

Odgovorno u ATP-u

Katarina Popović

Predsednik Vučić danas u Banjaluci

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija