22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Premijerka Ana Brnabić u Deliblatu najavila: Turski Mel tekstil dolazi u Kovin

Premijerka Srbije Ana Brnabić, pred više od hiljadu građana otvorila je danas deonicu puta Kovin – Deliblato. Ona je, prilikom obraćanja, saopštila da Kovin čekaju nove lepe vesti, s obzirom da je postignut dogovor o dolasku turskog investitora koji će zaposliti oko 300 građana.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju rekontruisane deonice puta Kovin – Deliblato. Ukupna dužina deonice iznosi  9,16km, a radovi su započeti krajem avgusta.  Otvarajući put premijerka Ana Brnabić, koju je dočekalo više od hiljadu ljudi, saopštila je prisutnima da u Opštinu Kovin stiže novi investitor.

Završetkom novog puta značajno je unapređena bezbednost saobraćaja, poboljšana veze sa Deliblatskom pešćarom i susednim opštinama. Prema rečima Ane Brnabić, ovakvi putevi su dokaz da država misli i na manje sredine i lokalne i regionalne puteve. Ona je ukazala da je u poslednje četiri godine izgrađeno više auto-puteva nego u poslednjih 35 godina.

Predsednika Opštine Kovin Sanja Petrović istakla je značaj rekonstrukcije ovog puta za meštane Deliblata i Mramorka, ali i za turiste koji posećuju specijalne rezervate prirode – Deliblatsku peščaru i Kraljevac.

Ukupna vrednost radova, koje je izvela firma “Štrabag”, po nalogu JP “Putevi Srbije”, iznose oko 170 miliona dinara.

Related posts

Pančevci mogu da koriste elektronske usluge: eZUP, eŠalter, eKatastar, eVrtić, POS terminali…

Mica Milakov

Stanka i Vladana Simonović uskoro pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Beogradu!

Mica Milakov

Garašević: Deca su naša budućnost na kojoj se ne štedi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija