27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Za kulturna dobra table sa kodovima

Prezentacija projekta  „Popularizacija procesa digitalizacije i promocija digitalizovanog nepokretnog kulturnog nasleđa Južnog Banata“ održana je u Gradskoj biblioteci u Pančevu. Zahvaljujući Ministarstvu kulture koje je finansiralo ovaj projekat, osam nepokretnih kuluturnih dobara dobilo je table sa kodovima. Oni se očitavaju pomoću mobilnog telefona na kome korisnik dobija informacije o konkretnom spomeniku.

Projekat je finanasiralo  Ministarstva kulture sa 300.000 dinara. Taj novac je utrošen na postavljanje tabli sa kodovima na osam nepokretnih kulturnih dobara, rekla je koordinator projekta Grozdana Milenkov.

U Gradskoj biblioteci predstavljen je i novi sajt Zavoda za zaštitu spomenika kulture. V.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu Jasmina Vujović  rekla je da je stari sajt Zavoda zastareo, pa je to bio razlog da se uradi potpuno novi dizajn.

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu sledeće godine će ponovo konkurisati preko Ministarstva kulture, jer su na teritoriji Pančeva utvrđena čak 124 nepokretna kulturna dobra.  Nadaju se ovoj finansijskoj podršci, jer je ona neophodna da bi Zavod nastavio sa procesom digitalizacije, dodala je Jasmina Vujović.

Related posts

Predsednik Tramp danas sa predsednikom Vučićem i Hotijem na ceremoniji potpisivanja

Zorana Stekovic

Bez novozaraženih u nekoliko opština u Južnobanatskom okrugu

Mirjana Popović

Ministar Zoran Đorđević u emisiji “Lice Nacije”: Ponudio sam predsedniku Vučiću da ne budem deo nove Vlade, novog ministra čeka uređeno stanje i 6 novih zakona

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija