25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija

Predsednik Vučić sa direktorkom Svetske banke

PredsednikVučić sastao se sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder i zamolio za podršku te međunarodne finansijske institucije, kako bi se nastavile još snažnije reforme i ubrazni rast srpske ekonomije.

a sastanku je bila i predsednica Vlade Ana Brnabić, a razgovor je, kako prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, bio izuzetno sadržajan.

Vučić je rekao da je rast od 4 odsto dobar za balkanske prilike, ali da Srbija želi, može i mora da uveća stopu rasta na više od 6 odsto na godišnjem nivou.

„Kako bismo to postigli, potrebna nam je ogromna pomoć Svetske banke, posebno u oblasti produktivnosti rada, u finansiranju i podršci uspešnim domaćim kompanijama i uvođenju novih finansijskih instrumenata, koji bi podstakli rast”, istakao je predsednik Vučić.

Regionalna direktorka Svetske banke Van Gelder je naglasila da su srpske reforme iz 2014. godine donele odlične rezultate Srbiji. Međutim, da bi se priključila najrazvijenijim evropskim zemljama, Srbija će morati da osnaži i ubrza reformski proces u različitim sferama društvenog života.

To se posebno odnosi na stanje u javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, ali i u pronalaženju nove metodologije za finansiranje novih, uspešnih i neopterećenih srpskih kompanija, navela je Gelder.

Dogovoren je još jedan susret predsednika Srbije sa predstavnicima Svetske banke pre predstavljanja plana „Srbija 2025“ do kraja ove godine.

Related posts

Izgradnjom fabrike u Loznici, zagarantovana budućnost građana Podrinj

Mica Milakov

Prijem povodom Dana branilaca otadžbine, prisustvovao i predsednik Vučić

Nikoleta Dragaš

Opštinski odbor LSV-a u Bečeju pristupio Pokretu socijalista

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija