23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Predavanje o bezbednosti slepih i slabovidih u saobraćaju

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i  Udruženje slepih i slabovidih u Pančevu održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju koje je namenjeno slepim i slabovidim osobama.  Na predavanju je bilo reči o merama opreza i obaveznoj opremi koju slepa i lica sa oštećenim vidom moraju imati sa sobom.

Pančevo je peti grad gde je održano predavanje o bezbednosti u saobraćaju koje je namenjeno slepim i slabovidim osobama. Ovakva predavanja nastaviće da se održavaju i u drugim gradovima Srbije da bi se podigla svest o ovoj važnoj ugroženoj manjini, izjavio je Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Na predavanju su govorili i o merama opreza, ali i o pomagalima koja su neophodna da bi slepi i slabovidi bili vidljivi i u noćnim satima. Cilj predavanja je da se nauči kako učestvovati u saobraćaju, a biti bezbedan.

Pored predavanja podeljeni su u pokloni koji su deo obavezne opreme i pomagala za slabovida lica. Na predavanju su demonstrirali i pametnu rukavicu koja značajno olakšava svakodnevne aktivnosti slabovidih. Koliko god bili na oprezu, koristili sva pomagala i pridržavali se pravila, važno je da i učesnici u saobraćaju, vozači, pešaci, vode računa i pomognu kada na ulici vide osobe sa smetnjama, zaključili su iz Udruženja slepih i slabovidih u Pančevu.

Related posts

Vučić sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD o Kosmetu

Zorana Stekovic

Požar kod Sibnice nije ugrozio izvorište pijaće vode

Nikoleta Dragaš

Meštani sadili bagrenje na ulazu u Kačarevo

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija