16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Otvorena deonica Surčin-Obrenovac u prisustvu predsednika Vučića

Nakon trogodišnjih radova i gotovo tri meseca pre roka, otvorena deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Surčina do Obrenovca dužine 17,6 kilometara.

Auto-put Beograd-Čačak, koji je današnjim otvaranjem poslednje deonice Surčin-Obrenovac u potpunosti završen, donosi budućnost za Srbiju u ekonomskom, ali i svakom drugom smislu, poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je na otvaranju deonice Surčin-Obrenovac rekao da svi građani Srbije treba da budu ponosni na današnji dan jer će u budućim decenijama moći da se hvale time što su učestvovali u izgradnji najvažnijih puteva za Srbiju.

„U onome što donosi budućnost u ekonomskom i svakom drugom smislu, onome što će preporoditi centralnu i zapadnu Srbiju, doneti novu vrednost i novi kvalitet života“, rekao je Vučić.

On je rekao da su se danas Beograd i Čačak probudili i odlučili da krenu jedan ka drugom, postali bliži, a time su i sva mesta na tom putu i delu Srbije postali deo jedne velike bliske porodice.

„Do juče su Čačak i Beograd bili udaljeni dva i po sata vožnje, danas samo jedan sat. Svako ko putuje uštedeće jedan sat svog vremena, a zahvaljujući tome će moći da provede više vremena sa porodicom ili radeći. Danas je srpski narod postao bogatiji za više vremena, više posla i više fabrika“, rekao je Vučić.

On je istakao da je upravo to ono što je najbolji poklon Srbiji posle mnogo godina mučenja, tranzicije, unistenih fabrika.“Ne mogu vama građanima da vratim vreme koje smo izgubili na putevima u prošlosti usled nemara, lenjosti, inertnosti… ali danas možemo da se postaramo da dobijete više vremena kako bismo svi zajedno brinuli o budućnosti“, rekao je Vučić.

Related posts

Vučić: Veoma smo zadovoljni saradnjom sa OEBS-om

Nikoleta Dragaš

Predrag Kon: Uvedene mere dale su rezultate

Jasmina Petkovic

Posle pet decenija u Pančevu se renovira vodovodna mreža u dužini od preko 24 kilometara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija