25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Preko polovina ukradenih bicikala pronađeno

Pančevačka policija rasvetlila je više od polovine krađa biciklova, saznaje ekskluzivno RTV Pančevo. Iz pančevačke policije pozivaju sve građane da prijave krađu bicikla na telefon 192, s obzirom da se svaki predmet radi istim intenzitetom i da nema razlike da li je bicikl u pitanju ili teže krivično delo.

Tokom ove godine policija je primila oko 100 krivičnih prijava koje se odnose na krađu bicikla. Više od polovine, odnosno 55 prijava je rasvetljeno. Svi osumnjičeni su procesuirani u nadležnom tužilaštvu i Osnovnom sudu. Ukoliko se predmet krađe, u ovom slučaju bicikl pronađe, vraća se oštećenom. Kazne za ovo krivično delo su u rasponu od novčane, pa do tri godine zatvora. Takođe u zavisnosti kako je kvalifikovano delo, kazna može bit od jedne do osam godina zatvora. Naši izvori bliski istrazi navode i upozoravaju da su sporne lokacije gde se najviše kradu biciklovi kod autobuske stanice, zelene pijace, Aviva, Hale sportova i u blizini svih sportsko – rekreativnih centara.

Posle analize utvrđeno je da nema posebnog pravila niti definisanog mesta sa kojeg se biciklovi kradu. Činjenica je da su to mesta gde se okuplja veći broj građana. Upozoravaju se građani da ne ostavljaju svoje biciklove u mračnim i neosvetljenim hodnicima stambenih zgrada, pogotovu tamo gde nema video nadzora. Policija apeluje na sve građane da prijave krađe na broj 192 ili službeniku na terenu. Nesumnjivo je da će posle prijave policija obaviti razgovor sa oštećenim i da će postupak biti nastavljen, odnosno procesuiran.

Nije bitna materijalna šteta, kako saznaje RTV Pančevo, s obzirom da policija postupa po svim podnetim prijavama. Svi građani koji su oštećeni, prilikom podnošenja prijava potrebno je detaljno da opiše bicikl, da poseduju dokumentaciju radi lakšeg prepoznavanja i identifikovanja.

Related posts

Kovin dobija postrojenje za obradu čelika

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Napadaju me za sve što se dogodi u ovoj zemlji, čak i za ono što misle da ću da uradim

Zorana Stekovic

VUČIĆ: Situacija na severu KiM sve teža, zaplenjeno je 16 kamiona s robom, vozači privođeni, pucano na kombi!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija