25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Kine pozvao Vučića na samit 17+1

Ambasadorka Kine je pozivno pismo predsedniku Vučiću uručila tokom prijema delegacije kompanije Zijin u Predsedništvu Srbije. Potvrdivši svoje prisustvo na Samitu, Vučić je zahvalio na pozivu i još jednom istakao jake veze i tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, u ime kineskog predsednika Si Đinpinga, uručila je danas pozivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da učestvuje na Samitu 17+1, koji će biti održan u prvoj polovini sledeće godine u Kini.

Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom kompanije Zijin, koju predvodi predsednik kompanije Čen Đing.

Predsednik Čen Đing istakao je tom prilikom da je Srbija, godinu dana od preuzimanja RTB Bor, postala najbolja od 11 zemalja u koje ova kompanija investira i da svakog meseca beleži veliki napredak.

On je rekao da će profit kompanije u 2019. godini iznositi oko 30 miliona dolara i naglasio da je ove godine proizvodnja u RTB Boru povećana za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njegovim rečima, povećane su i plate, koje su sada 50 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci kompaniji Zijin, koja planira da sledeće godine investira 800 miliona dolara u RTB Bor i projekat Timok, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Related posts

Isključenja struje

Jasmina Petkovic

Pet novih slučajeva virusa korona potvrđeno u Srbiji, ukupno 46

Jasmina Petkovic

Vulin: Niko nije jači od države i zakona

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija