2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

27 godina Televizije Pančevo

Televizija Pančevo počela je svoje emitovanje 16. decembra 1992. godine. Posle uspešne privatizacije, naša medijska kuća nastavila je da radi još bolje i više, novim kursom kojim je krenula Srbija ka Evropskoj uniji i koji podrazumeva modernu državu i jačanje lokalne samouprave. Uloga regionalnih medija je tu izuzetno važna.

Stvorili smo u međuvremenu uslove za angažovaniji odnos građana u učestvovanju, kreiranju, odlučivanju i kontroli svih procesa važnih za razvoj svoje lokalne zajednice.

Signal Televizije Pančevo vidi se svuda u Južnom Banatu na set top box aparatima, dok se u kablovskim sistemima naš program od ove godine gleda u celoj Srbiji što je potvrda dobrog rada celokupnog kolektiva i menadžmenta.Televizija Pančevo je lider u informisanju građana Južnog Banata, a i šire.

U aprilu pokrenuli smo novu televiziju, Dunav koja pokriva teritoriju Vojvodine. Dobijanje frekvencije bila je izuzetna čast i priznanje za naš dosadašnji trud i rad. To nam je dalo dodatni elan da napredujemo, radimo još više tako da sada imamo 5 medija, Radio kao najstariji, zatim Televiziju Pančevo, Dunav, kao i dva portala.

Posebno smo ponosni na naše emisije i kolege iz redakcija na jezicima nacionalnih manjina. I tu smo se proširili, pa pored slovačke, mađarske, makedonske i rumunske, sada imamo i emisije na bugarskom i češkom jeziku. I tu ćemo se širiti.

U informativnom programu uveli smo vesti na znakovnom jeziku, pokrenuli smo nove emisije kao što je “Lice nacije”. U prve dve emisije imali smo u gostima premijerku Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog, što potvrđuje naš kvalitet, gledanost, viziju i pre svega vredan i predan rad u svim oblastima.

Počeli smo sa emitovanjem novog serijskog programa, poznatih telenovela kao što je “Rubi”,zatim dečijeg programa, dokumentarnog, novih emisija iz poljoprivrede, zdravstva i kulture.

Planiramo da se još širimo i da pored Južnog Banata, postanemo lider u informisanju i u Vojvodini sa našom novom Dunav Televizijom.

Naš motiv jeste borba za univerzalne ljudske vrednosti ‒ znanje, poštenje, rad, kreativnost i njihovo društveno vrednovanje,koji ostaju osnovni zaveti svakog novinara koji drži do sebe, svoje profesije i svog medija.

Related posts

Pavlov : Dolaskom Brose-a, u Pančevo uloženo oko 850 miliona evra stranih investicija

Jasmina Petkovic

Heroji našeg doba – borci protiv Covid-19

Mica Milakov

Džudo klub “Tamiš” ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija