25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

„Pisnička češka“ otvorila predbožićni koncert

U ambasadi Češke Republike organizovan je tradicionalni predbožićni koncert, na kom je nastupio hor „Raspevani profesori“.

U ambasadi Češke Republike u Beogradu održana je predbožićna svečanost. Priliku da razmene svoje utiske o odlazećoj 2019. godini imale su zvanice na svečanom koktelu, nakon kog su svi moglu da uživaju u koncertu hora „Raspevani profesori“ iz Vršca. Ambasador Češke u Beogradu Tomaš Kuhta istakao je da je predbožićni koncert lepa prilika da za pripremu predstojećih praznika.

Češki ambasador Tomaš Kuhta ističe da su odnosi Srbije i Češke veoma dobri, a da je saradnja dve zemlje tokom 2019. godine bila na najvišem mogućem nivou.

Nakon koktela nastupio je vršački hor „Raspevani profesori“. Koncert je otvoren pesmom „Pisnička češka“, tradicionalnom češkom pesmom, nakon koje je publika imala priliku da čuje tradicionalnu afričku pesmu, zatim i škotsku, izvorne pesme iz Srbije, džez standarde i hit legendarnih „Bitlsa“ „Can’t buy me love“.

Related posts

Sahranjen Milan “Steva” Bokšan

Mica Milakov

Predsednica Vlade Ana Brnabic na sednici o digitalizaciji

Katarina Popović

Ministru Vulinu dodeljeno priznanje „Čovek među ljudima” Komesarijata za izbeglice i migracije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija