27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

“Dedin salaš” i moderan i rustičan

U Čenti nadomak Novog Sada svečano je otvoren „Dedin salaš“, etno mesto za ljubitelje tradicionalne vojvođanske kuhinje, dobre kapljice i putnike koji žele da evociraju uspomene na neka prošla vremena.

Smešten dovoljno daleko od gradske vreve, ušuškan u voćnjake, moderan, ali i rustikalan, „Dedin salaš” čuva sećanja na stare bačke salaše, detinjstvo i neka prošla vremena. Poštovaoci tradicionalne vojvođanske kuhinje i dobre kapljice u prijatnom ambijentu, na „Dedinom salašu” moći će da evociraju uspomene. Veliki broj zvanica prisustvovao je otvaranju uz dobru hranu, piće i tradicionalnu vojvođansku muziku.

Jasmina Vlaović je najavila da je prva manifestacija planirana već na proleće. Reč je o manifestaciji PČESA, koja je dobro znana meštanima Čeneja.

U okviru „Dedinog salaša“ posebnu celinu veličanstveno zauzima muzej starih alata, mašina i oruđa koja su se koristila u stoletnoj istoriji ovog salaša. Poseta ovom muzeju, poput putovanja kroz vreme sigurno će ostati u posebnom sećanju posetilaca.

Related posts

Od ponedeljka rade šalteri Vodovoda

Zorana Stekovic

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije oštro osudio uvrede upućene novinarki Informera Milici Dakić

Mica Milakov

Automobil udario u lokomotivu na prelazu između Kovačice i Tomaševca

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija