7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Plandište Vesti

Ministar Nedimović u Plandištu

Opštinu Plandište danas je zvanično posetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Tokom svoje radne posete ministar je obišao poljoprivredno gazdinstvo “Biro Agrar” u Jermenovcima,  “Spremo” u Velikoj Gredi i AD “Hajdučica” u Hajdučici.

U razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika u Opštini Plandište ministar je istakao da je budžet za poljoprivredu povećan u odnosu na ranije godine i da ministarstvo, na čijem je on čelu, pokušava da svima koji žele da se aktivno bave poljoprivredom olakša pristup svim fondovima i konkursima. Ministar je ukazao da sredstava u budžetu ima dovoljno i da će svi koji podnesu validnu konkursnu dokumentaciju, sredstva i dobiti. Ono što je posebno važno napomenuti je da ministarstvo poljoprivrede radi na tome da se poljoprivrednicima olakša i pristup IPARD fondovima, kako bi apliciranjem na konkursima lakše došli do sredstava za kupovinu radnih i priključnih mašina, podizanje hangara i silosa.
Veliko nam je zadovoljstvo što imamo tu privilegiju da ugostimo ministra po drugi put u poslednjih tri meseca. To samo pokazuje da Opština Plandište ima veliki poljoprivredni potencijal i da ministarstvo poljoprivrede i Vlada Republike Srbije vode računa i o malim sredinama kakva je naša. Posebno bi se zahvalio ministru Nedimoviću što je tokom svoje radne posete obišao neke od najvećih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Opštine Plandište i što je prisutnima ukratko prezentovao plan ministarstva za narednu godinu a koji se odnosi na subvencionisanje, razvoj stočarstva, razvoj malih i srednjih preduzeća za preradu voća i povrća, kao i razvoj biogasnih postrojenja i njihovu važnost za čitavu opštinu. – izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.
Na kraju radnog sastanka, ministar Nedimović se u svom obraćanju posebno osvrnuo na činjenicu da se veliki broj mladih  bave poljoprivredom u Opštini Plandište i podsetio da ministarstvo izdvaja značajna sredstva za razvoj i podsticaj mladih u otvaranju poljoprivrednih gazdinstava.

Related posts

“SNS će i u narednom periodu nastaviti putem prosperiteta” Nina Mitić: Neka nam je srećan rođendan naprednjaci

Nikola Toadjer

U toku pokretanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji

Jelena Obradović

Održana XVIII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija