27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sa ambasadorom Italije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, koji je mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele i uručio njegovu novogodišnju čestitku sa najboljim željama za mir, napredak i sreću naše zemlje.

 

Ambasador Lo Kašo je rekao da se Italija snažno zalaže za proširenje Evropske unije i podržava evropski put Srbije, kao i to da je predstojeća poseta italijanskog ministra za evropske poslove upravo izraz te podrške. On je naglasio da je Italija jedna od šesnaest članica EU potpisnica pisma Evropskoj komisiji, u kome se ističe da su evropske integracije najbolji način da se ostvare trajna stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana.

 

Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Italije evrointegracijama Srbije. On je u isto vreme izrazio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija značajan za mir i stabilnost u regionu. Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem – regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje. S tim u vezi, upoznao je ambasadora Lo Kaša sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu. Ambasador Lo Kašo je rekao da je ta inicijativa značajna za region.

 

Dvojica sagovornika su se saglasili da su zadovoljni nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Italije, uz zaključak da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje. Ambasador Lo Kašo je rekao da je primetno sve veće interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Italije za poslovanje u Srbiji, što je odraz sve bolje ekonomske situacije u našoj zemlji.

 

Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će Vlada Srbije uskoro da donese odluku o pomoći italijanskoj regiji Veneto za otklanjanje posledica nedavnih katastrofalnih poplava u Veneciji.

 

Related posts

SNS : Građani prijavite se za subvencije za gasne priključke

Jasmina Petkovic

Petković: Poruke upućene Dragici predstavljaju zastrašivanje interno raseljenih da se ne vrate na KiM

Zorana Stekovic

Vučić: Zahvalni na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija