23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nova tribina “Spartanaca” protiv narkomanije

Tribina o narkomaniji održana je u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, organizator je bilo Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Tribina je bila posvećena prevenciji narkomanije, a njen cilj da se deca najmlađeg uzrasta na vreme informišu o štetnim efektima droga.

Zahvaljujući tribini posvećenoj narkomaniji učenici Osnovne škole “Đura Jakšić” u Pančevu bili su prilici da se detaljno informišu o ovoj temi. Prisutni su mogli da čuju iskustvo osobe koja se lečila od bolesti zavisnosti kao i savete doktorke i sportista. Tribinu je organizovalo Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta”.

U borbi protiv ove zavisnosti nije dovoljno angažovanje zdravstvenih radnika. Tu se moraju uključiti roditelji i nastavnici, ali i cela zajednica, rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

Poruka ove tribine nije da se deca javljaju lekaru zbog posledica konzumiranja psihoaktivnih supstanci, nego da nikada ne počnu da ih koriste, poručila je dr Ljiljana Lazić.

Related posts

Vučić čestitao Dimitrijeviću na srebru na POI

Miroslava Cvejin

Kako Pančevke i Pančevci obeležavaju 8. mart?

Jelena Obradović

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija