21. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Nedimović u tri seoska domaćinstva u Opštini Kovačica

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je danas tri sela u Opštini Kovačica. Tom prilikom ministar Nedimović  je  razgovarao sa poljoprivrednicima i građanima u seoskim domaćinstvima i gazdinstvima.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Opštine Kovačica Milan Garašević posetili su poljoprivredno gazdinstvo u Padini Jana Pavela, Debeljači  Pece Đurička i Zemljoradničku zadrugu „Plugarul“  u Uzdinu. Ministar Nedimovic rekao je da  Srbija izlazi u susret poljoprivrednicima, pogotovo kada je reč o zakupu zemljišta na duži vremenski period. Dodao je da će od 2020. godine biti uvedene nove subvencije za stočare.

Prema rečima  predsednika Opštine Kovačica,  Milana Garaševića poseta ministra poljoprivrede  bitna je za poljoprivredne proizvođače kojima je ovo bila odlična prilika da porazgovaraju o problemima sa kojima se suočavaju.

Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva Jan Pavel obrađuje 70 lanaca zemlje na kome pretežno seje kukuruz, pšenicu i suncokret. Osim ratarstva bavi se i stočarstvom, ali gaji ovce svinje i krave.

Država će, prema rečima ministra  Nedimovića i u narednom periodu pomagati poljoprivrednike u različitim oblastima.

Related posts

U Srbiji potvrđeno 3.519 novih slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

Protesta šetnja i moleban u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori

Mica Milakov

Predsednik Vučić: U četvrtak bez vanrednog stanja i policijskog časa

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija