23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Bela Crkva dobija sportsku halu

rtv

BELA CRKVA – U osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi, najvećoj školi u ovoj opštini sa 350 đaka, gradi se nova fiskulturna sala, za koju je pre dva meseca kamen temeljac položio predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović. Tada je najavljeno da će hala biti završena za godinu dana, a predsednik Opštine Darko Bogosavljević, obišao je gradilište i sa izvođačima razgovarao o toku radova.

Trenutno se izvode radovi na armiranju i montaži oplate temeljnih greda i čašica za buduću sportsku halu u Beloj Crkvi, a u prethodnom periodu pripremljen je aneks za svlačionice i prateće prostorije. Postavljena je podloga, urađena kišna i fekalna kanalizacija, i prateća infrastruktura, a montaža pratećih prefabrikovanih elemenata očekuje se do kraja meseca.

“Trenutno imamo angažovanih 20 ljudi, od toga nekolicinu iz opštine Bela Crkva, što znači da zadržavamo pravo da zapošljavamo radnike iz lokalne samouprave koji su kvalifikovani za ovu vrstu poslova. To ćemo nastaviti i u narednom periodu, i kako se radovi budu odvijali tako ćemo i zapošljavati potrebnu radnu snagu za tu vrstu poslova”, navodi šef gradilišta Borisav Arsenović.

Do Nove Godine biće postavljeni i stubovi, nakon čega se može početi sa postavljanjem krovne konstrukcije, i ubrzo i sa unutrašnjim radovima. Tako će posle više decenija obećanja, Bela Crkva konačno dobiti sportsku halu kakvu zaslužuje i kakva ne postoji na čitavoj terioriji opštine.

“Mislim da je ovo ogromna stvar za sve stanovnike opštine Bela Crkva, pogotovo za decu i mlade koji se bave sportom. Bela Crkva će konačno nakon 30-40 godina obećanja dobiti novu lepu sportsku halu sa 350 sedišta, sa tribinama, koja će ispunjavati uslove za održavanje sportskih takmičenja”, ističe predsednik opštine Darko Bogosavljević.

U toku je i rekonstrukcija male sale, koja nikada nije imala grejanje, a ukupno je za sve ove radove izdvojeno 234 miliona dinara, koji se u punom iznosu finansiraju preko Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Related posts

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Nikola Toadjer

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuju bolesne izjave samozvanog novinara Brkića

Mica Milakov

U Srbiji 48 novih slučajeva koronavirusa, preminuo 1 pacijent

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija