18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Postavljen temelj za turbinu na TE-TO

Danas je na Termoelektrani-toplani Pančevo postavljen na temelje generator parne turbine.

Postavljanje generatora je izvršeno u prisustvu Zorana Predića – državnog sekretara Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, generalnog direktora „Gazprom energoholding“ d.o.o. Denisa Fjodorova. generalnog direktora „NIS a.d. Novi Sad“ (grupa „Gazprom njeft“) Kirila Tjurdenjeva, potpredsednika Shanghai Electric Group Co. Ltd Sha Yunfenga, ruskih i srpskih novinara.

U sastav glavne opreme energetskog postrojenja TE-TO Pančevo ukupne snage električne energije oko 200 MW ulaze: dve gasne turbine sa generatorima, dva kotla-utilizatora i jedna parna turbina sa generatorom. Isporuka glavne opreme započeta je u leto ove godine. Na gradilište su najpre stigle gasne turbine sa generatorima. Ova oprema proizvedena je na pogonima Ansaldo Energia i pomorskim putem transportovana iz italijanske luke Đenova u rumunsku luku Konstanca na Crnom moru, a zatim rekom Dunav u luku Pančevo. Postavljanje gasnih turbina i generatora na temelje završeno je početkom avgusta.

U septembru su na gradilište stigli kotlovi-utilizatori, proizvedeni na pogonima „Shanghai Electric Group“, a u decembru – pomorskim putem iz Šangaja preko luke Konstanca parna turbina i generator za turbinu.

  • Projekat TE-TO Pančevo realizuje se u skladu sa planiranim termin planom. Tok radova potvrđuje da izgradnja termoelektrane-toplane može biti završena pre ugovorenog roka, čak i pre 3 kvartala 2020, pod uslovom sinhronizovanog rada svih učesnika Projekta,istakao je Denis Fjodorov

Related posts

OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10! Vučić: Danas je veliki dan za Srbiju! Srećan sam i ponosan, OVO JE BUDUĆNOST SRBIJE!

Nikoleta Dragaš

U toku konkurs za 32. Oktobarski likovni salon

Nikoleta Dragaš

Sedma dodela godišnje V(RAB)AC nagrade za radijske džinglove i reklame

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija