10. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Akcija “Zasadi drvo” u Pančevu

Gradska uprava poziva sve građane da prisustvuju velikoj akciji sađenja zelenila koju Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP „Zelenilo“ organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina i tim povodom poziva sve zainteresovane građane da se priključe u subotu, 14. decembra 2019. godine, u 12 časova na Tamiškom keju u Parku prijateljstva (zelena površina između Silosa i restorana „Vetrenjače“) sađenju sadnica tuja, crnog bora i javora.

Ovom akcijom ozvaničiće se početak sađenja preko 3000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Akciju „Zasadi drvo“ podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD „Stanko Paunović“, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba „Sportiko“, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

Nagli skok broja zaraženih korona virusom u Srbiji

Vanja Vićentić

Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apel na veću kontrolu mera

Jasmina Petkovic

Vakcinacija građana koji ne mogu do punkta za vakcinaciju

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija