17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

U Pančevu subvencije za početnike biznisu

Pre pet godina Ilija Kosanović otvorio je firmu za pružanje usluga čišćenja i tepih servis, a novac za pokretanje posla dobio je od grada Pančeva. U međuvremenu posao je napredovao, povećao se broj zaposlenih i ovoga puta dobio je subvenciju za zapošljavanje novih radnika.

“Grad nam je opet izašao u susret i dao mi podsticaj za dva radnika koje sam upravo zaposlio. Sada imamo razne poslove u sferi čišćenja i tu gledamo da se proširimo. Novac smo iskoristili da bi bili konkurentni ostalim firmama koje su mnogo veće od nas”, rekao je Kosanović.

Jelena Jakovljević je nutricionistkinja, a novac od grada Pančeva dobila je za otvaranje firme.

“Izuzetno mi znači ovo što sam dobila od grada zato što mogu da napravim nešto inovativno u Pančevu, a nisam mogla sama da skupim novac za pokretanje posla. Ja radim individualne jelovnike za sve grupe stanovništva, trudnice, gojazne, mršave i one koji imaju bilo kakav zdravstveni problem. Na osnovu krvne slike uradim individualni jelovnik kako bi popravili stanje organizma”, rekla je Jelena.

21 ugovor za samozapošljavanje i zapošljavanje novih radnika uručen je na osnovu Lokalnog akcionog plana koji ima za cilj da smanji nezaposlenost na području Pančeva.

“To su dve od 11 definisanih mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu. Inače koliko ozbiljno shvatamo i koliko su ove mere u prethodnom periodu dale rezultata govori i činjenica o izdvajanju finansijskih sredstava iz budžeta za ovu namenu. Prethodne godine je bilo izdvojeno oko 32 miliona, a ove godine smo izdvojili preko 52,5 miliona dinara”, saopštio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Related posts

Predsednik Vučić sa poslanicima Evropskog parlamenta

Miroslava Cvejin

Vučić: Moj Danilo je pošten i pristojan mladić, boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži

Mica Milakov

Šumski put kod Glogonja za lakši rad i bogatiju turističku ponudu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija