1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Plivanje za plasman na državno prvenstvo

Opštinsko i okružno takmičenje u plivanju za osnovce i srednjoškolce održano je u Hali sportova u Pančevu. Mališani su se borili za plasman na državno prvenstvo, a priliku da se takmiče imaće samo prvoplasirani kandidati.

Kako su opštinsko i okružno takmičenje održani istog dana, jedno za drugim, najveći broj učesnika bio je iz gradskih i seoskih naselja Grada Pančeva. Od opština južnobanatskog okruga, svoje predstavnike na okružnom takmičenju imali su: Kovačica, Kovin, Bela Crkva, Vršac i Plandište. Takmičila su se uglavnom ona deca koja se već aktivno bave vaterpolom ili plivanjem.

Svi plivački i vaterpolo klubovi u gradu Pančevu pomogli su sudijsku organizaciju takmičenja, a Sportski savez Grada Pančeva pomogao je finansijski. Sport je bitan za pravilan razvoj dece i zato je važno da ga promovišemo, rekla je generalni sekretar Saveza za školski sport i koordinator za južnobanatski okrug Jelena Đorđević

Broj kategorija u plivanju povećan je u odnosu na prošlu godine, rekla je Jelena Đorđević. Dodala je da su odvojeno plivali  1. i 2. razred osnovnih škola i 3. i 4., dok su stariji osnovci plivali po razredima. U srednjoj školi su takođe bile 2 kategorije, 1. i 2. razred i 3. i 4.

Plivanjem se pravilno razvijaju i stiču zdrave životne navike i disciplinu, što će mališanima kasnije koristiti kroz život. Organizatori su na kraju svim prvoplasiranim takmičarima poželeli mnogo sreće.

 

Related posts

Preporuka da se uspostavi rad dnevnih boravaka za osobe sa smetnjama u razvoju

Katarina Popović

Radno vreme prodavnica i supermarketa

Mica Milakov

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Gruzije Salomom Zurabišvili.

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija