15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Čen Bo o unapređenju odnosa Srbije i Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, sa kojom je razgovarao o razvoju i daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom i da je potvrda dolaska predsednika Si Đinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Ambasadorka Čen je naglasila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će biti održan u aprilu sledeće godine u Kini, i izvestila predsednika Vučića o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji.

Oni su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd–Budimpešta i rad na deonici auto-puta Preljina–Požega, čija je realizacija u toku.

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd–Niš–Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, istakavši poseban ekonomski značaj i mogućnost razvoja industrijskih zona duž ove pruge, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je uputio molbu ambasadorki Čen da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave predsedniku Siju i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose sa Narodnom Republikom Kinom.

Related posts

Servisne informacije za 4. mart

Zorana Stekovic

Srbi sa KiM peške došli do Kraljeva

Mica Milakov

Novak u finalu Australijan opena

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija