3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Počinje izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra početku izgradnje auto-puta Ruma- Šabac- Loznica. Obeležavanje početka radova, u blizini Šapca, zakazano je za 12 časova, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Auto-put Ruma–Šabac, zajedno sa velikim mostom preko reke Save, biće završen za tri godine, a brza saobraćajnica na deonici Šabac–Loznica pre kraja 2023. godine, najavio je nedavno predsednik Vučić.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta je 476.000.000 evra.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Reč je o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Related posts

Rukometaši “Dinama” bolji od Subotičana

Zorana Stekovic

Nina Stojanović se povukla sa turnira u Majamiju zbog povrede

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić: Od Nemanje Srbi državotvorni narod, spomenik je priča o nama

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija