28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom svečano je obeležen u Gradskoj upravi. Član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković istakao je da je lokalna samouprava mnogo toga uradila kada je u pitanju obezbeđivanje boljih uslova života za osobe sa invaliditetom, ali da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje.

Međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije Pančevo obeležila je u Gradskoj upravi Svetski dan osoba sa invaliditetom. Prema rečima predsednika Zlatibora Lazarova, lokalna samouprava u saradnji sa udruženjima ima vrlo jasne smernice šta je cilj, i kako da se izgradi moderno društvo u kome će svi imati jednake mogućnosti i pravo na različitost.

Prema rečima Milenka Čučkovića, člana Gradskog veća za rad i socijalna pitanja, lokalna samouprava u prethodnom periodu uradila je dosta kada je u pitanju unapređenje uslova života za sve osobe sa invaditetom, odnosno izgradnja različitih rampi i platformi kod različitih institucija, kako bi se omogućila bolja pristupačnost institucijama.

Jelena Sabovljev je na Brajevom pismu, govorila je o aktivnostima i onome šta radi međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije.

Vlada Srbije i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva priprema Predlog nacionalne strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji za period od 2020. do 2024. godine. U periodu od 9. do 30. decembra 2019. godine biće predstavljen na javnoj raspravi u pet gradova Srbije.

 

Related posts

Jovanov (SNS) : Narod neće Đilasov lopovluk i fašizam, već fabrike, puteve i radna mesta

Mica Milakov

Servisne informacije za 18. mart

Katarina Popović

“Jelisaveta Vasilić ličnost dana zbog toga što crta metu na čelo bratu predsednika Vučića?” Oglasila se Nina Mitić povodom plaćenih medija

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija