24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Uskoro otvaranje novog vrtića u Kovinu

Stari objekat za mališane u Kovinu bio je nebezbedan za decu zbog čega je građevinska inspekcija donela rešenje o njegovom rušenju. Sada Kovin dobija jedan od najlepših i najmodernijih vrtića u Srbiji. Uz postojeći objekat na drugom kraju grada, gde je i sedište PU „Naša radost“ Kovin, to će biti više nego dovoljno da se zaborave liste čekanja. Profesorka italijanskog jezika i majka dvoje dece Jelena Antonijević, majka dvoje dece koji trenutno pohađaju Našu radost i sama je išla u ovaj vrtić 80tih godina.

Na ovom mestu do 2015. godine postojao je stari montažni vrtić star 45 godina.Puštanjem ovog objekta u rad biće obezbeđeni adekvatni uslovi za vaspitno-obrazovni rad, liste čekanja neće postojati, a rasteretiće se i centralni objekat PU „Naša radost“.

Vrednost investicije iznosi 102,4 miliona dinara.

“Od toga sredstva iz budžeta opštine Kovin su u iznosu od 52,4 miliona dinara, od Uprave za kapitalna ulaganja 35 miliona dinara, a za opremu od Ministarstva finansija 15 miliona dinara i još 11,5 miliona dinara obezbediće Uprava za kapitalna ulaganja” rekla je Sanja Petrović, predsednica Opštine.

Radovi na vrtiću su završeni i u toku je opremanje objekta. Zvanično otvaranje novog vrtića očekuje se početkom naredne godine.

 

Related posts

Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

Nikoleta Dragaš

Đurić građanima: Pridržavajte se svih mera, Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija

Jasmina Petkovic

Nebojša Stefanović obišao policijsku patrolu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija