8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Uskoro otvaranje novog vrtića u Kovinu

Stari objekat za mališane u Kovinu bio je nebezbedan za decu zbog čega je građevinska inspekcija donela rešenje o njegovom rušenju. Sada Kovin dobija jedan od najlepših i najmodernijih vrtića u Srbiji. Uz postojeći objekat na drugom kraju grada, gde je i sedište PU „Naša radost“ Kovin, to će biti više nego dovoljno da se zaborave liste čekanja. Profesorka italijanskog jezika i majka dvoje dece Jelena Antonijević, majka dvoje dece koji trenutno pohađaju Našu radost i sama je išla u ovaj vrtić 80tih godina.

Na ovom mestu do 2015. godine postojao je stari montažni vrtić star 45 godina.Puštanjem ovog objekta u rad biće obezbeđeni adekvatni uslovi za vaspitno-obrazovni rad, liste čekanja neće postojati, a rasteretiće se i centralni objekat PU „Naša radost“.

Vrednost investicije iznosi 102,4 miliona dinara.

“Od toga sredstva iz budžeta opštine Kovin su u iznosu od 52,4 miliona dinara, od Uprave za kapitalna ulaganja 35 miliona dinara, a za opremu od Ministarstva finansija 15 miliona dinara i još 11,5 miliona dinara obezbediće Uprava za kapitalna ulaganja” rekla je Sanja Petrović, predsednica Opštine.

Radovi na vrtiću su završeni i u toku je opremanje objekta. Zvanično otvaranje novog vrtića očekuje se početkom naredne godine.

 

Related posts

Uhapšen osumnjičeni za napad na službeno lice

Jasmina Petkovic

Stefanović:Nećemo biti slepi i gluvi na nasilje nad ženama

Branislava Grčić

Pančevo u Prvom svetskom ratu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija