4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Pančevo Vesti

„Sabor pesme i lepote Srbije“ u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu održano je takmičenje kulturno-umetničkih društava i talentovanih pojedinaca u igri, pevanju i izboru za najlepšeg momka i najlepšu devojku u nošnji. Manifestacija je nosila naziv „Sabor pesme i lepote Srbije“ i okupila je u Hali sportova takmičare iz svih krajeva Srbije.

„Sabor pesme i lepote Srbije“ održan je zahvaljujući saradnji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije sa Mesnom zajednicom Banatsko Novo Selo i Domom kulture „Treći oktobar“. Takmičari su svojim zanimljivim programom oduševili mnogobrojnu publiku. Pratio ih je Narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela, a specijalni gosti bili su Izvorinka Milošević, Danka Stojiljković i Rade Jorović. Manifestacija se sastojala iz nekoliko segmenata, rekao je predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo Nedeljko Topić.

Program je bio bogat. Učestvovali su predstavnici kulturno-umetničkih društava iz Glogonja, Jabuke, Ivanova, Dolova, Vladimirovca i domaćini iz Banatskog Novog Sela. Ovakve manifestacije imaju veliki kulturno-umetnički značaj, a najlepše je to što je veliki broj dece učestvovao u ovom projektu, tako da su oni odmalena svesni važnosti i lepote negovanja tradicije, rekao je v.d. direktora Doma kulture „Treći oktobar“ Bojan Boljanac.

Organizatori su bili oduševljeni odzivom publike koja je popunila tribine i bila odlična podrška takmičarima. Planira se održavanje ove manifestacije i ubuduće, dodao je Bojan Boljanac.

Related posts

Veljko Ražnatović pohađao školu glume Mike Aleksića

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Pravedne kazne za šiptarske ratne zločine mogu da učine da se istorija ne ponovi

Katarina Popović

VUČIĆ POVODOM PRETNJI OPOZICIJE: Biću večeras gost na Javnom servisu! Nemam strah od njih!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija