28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Svetski dan borbe protiv side: Tribina o prevenciji

Svetski dan borbe protiv SIDE obeležava se prvog decembra. Kompas, Kreativni omladinski centar za borbu protiv side svake godine  organizuje različita događanja kako bi se podigla svest o HIV-u. Večeras u 18 h u Sinhro habu, u Ulici  Generala Petra Aračića 8 biće održana tribina  na kojoj će svi građani biti u prilici da se dodatno informišu o AIDS-u i o važnosti prevencije.

Kreativni omladinski centar za borbu protiv side je kao i svake godine obeležio prvi decembar, Svetski dan borbe protiv side. Trudimo se da na razne načine dopremo do ljudi i podignemo svest o važnosti prevencije i borbe protiv HIV- a takođe i pružanja podrške obolelima, izjavio je Dušan Stanišković, član upravnog odbora organizacije Kompas.

Svetski dan borbe protiv side počeo je da se obeležava 1988 godine. U Srbiji živi 2.756 osoba kojima je dijagnostikovana Hiv infekcija a samo u ovoj godini u periodu od januara do novembra je 175 novodijagnostikovanih osoba.

Sa HIV-om se može kvalitetno i dugo živeti ukoliko se pravovremenim i adekvatnim lečenjem kontroliše bolest. Kreativni omladinski centar za borbu protiv side će se i u buduće truditi da edukuje građane.

 

Related posts

Maja Gojković raspisala lokalne izbore za 26. april

Zorana Stekovic

Predsednik Srbije doputovao u posetu Kipru, sednica dve vlade

Zorana Stekovic

Vučić izjavio saučešće porodici Janketić

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija