24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Rama zahvalio predsedniku Vučiću i liderima regiona na pomoći Albaniji

Albanski premijer Edi Rama zahvalio je srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i ostalim liderima regiona na pomoći Albaniji u saniranju posledica snažnih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.Edi Rama je tokom sastanka sa stranim ambasadorima akreditovanim u Albaniji zahvalio njihovim zemljama na pomoći Albaniji posle zemljotresa koji su zadesili tu zemlju 26. novembra.

„Ne mogu da pronađem reči kojima bih iskazao koliko nam je značila ta podrška…Bilo je briljantno kako su reagovali Vučić i (severnomakedonski premijer Zoran) Zaev…da ne pominjem našu braću sa Kosova. Briljantno“, naglasio je Rama.

Albanski premijer je, takođe, zahvalio na porukama podrške iz Mađarske i Rumunije, podsećajući da je rumunski spasilački tim u Albaniju došao samoinicijativno.“Sjajno je videti kako dolaze ljudi iz cele Evrope, koji nikada nisu kročili na tlo Albanije, koji nisu imali nikakvo poznavanje albanskog jezika, kao ni iskustvo u rizikovanju sopstvenih života za nepoznate osobe“, kazao je albanski premijer.

Related posts

,,Etno bazar” u Opovu povodom Dana Opštine

Vanja Vićentić

Konferencije Kriznog štaba u Palati Srbija od sada online

Jasmina Petkovic

Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija